Konfrontation

Direktør i Ringe Fjernvarmeselskab, Karsten Godiksen, erkender, at man er kommet lidt på bagkant med information om vejlukning i Ringe.

Hvorfor har I ikke orienteret om lukningen noget før. Medierne har også først fået en pressemeddelelse nu? 

Vi er kommet lidt på bagkant, og nu forsøger vi så at rette op på det. Der er gået lidt galt i vores kommunikation, for vi sendte noget ud mandag inden påsken, men der holdt skolerne ferie. Det er vores entreprenør, som havde lovet at informere, og han havde ikke lige tænkt over ferien. Det er selvfølgelig uheldigt. Og så ville vi gerne vide den præcise dato for, hvornår vi lukkede, inden vi meldte for meget ud. Den har vi først lige fået, og vi spærrer ikke, før det er nødvendigt.

Hvorfor skal det tage mere end tre måneder at grave de nye rør ned?

Det er fordi, at der ligger en gammel betonkanal, hvor de gamle rør ligger i. Det skal vi have pillet op, før vi kan få plads til de nye rør. Samtidig skal vi have varme på, så vi kan forsyne skolerne og de andre kunder, så det er noget med at tage et lille stykke ad gangen for at kunne holde varme på. Vi håber på, at vi kan gøre det hurtigere, men vi tør ikke love noget, så derfor har vi den her tidshorisont.

Men hvorfor ikke lave det i ferien. Arbejde mere intenst, så det ikke generer så mange?

- Det er simpelthen fordi, at det ikke tidsmæssigt kan nås. Vi kan ikke arbejde ret meget hurtigere, end det vi gør. Så er det også mennesker, der gerne vil have sommerferie. Vi går til vejmyndigheden for at høre om mulighederne, og kommunen har været villig til, at vi kunne trække det over den her periode. Det tager vi mod, men vi har prøvet at lægge noget af det i sommerferien.

Fortsætter I med at grave et andet sted?

Vi har været i gang helt ude fra Hestehavevej og er nået til Søvej. Det her er den sidste af de rigtige store ledninger, vi skal have skiftet. Det her er jo det allerværste sted, at vi kan gøre det. Det er store ledninger, vi har, og det går ud over mange mennesker, det ved vi godt. Det er et kedeligt sted, men det skal laves. Vi tør ikke lade det ligge længere. Rent sikkerhedsmæssigt kan vi ikke opretholde trafikken imens.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.