Både fyens.dk og TV2/Fyn sender direkte tv fra debatmøde mandag aften - om hvad de 186 millioner kroner fra salget af FFV El skal gå til

Faaborg-Midtfyn: Flere pædagoger i børnehaverne? Færre huller i vejene? Måske et nyt rådhus? Eller skattelettelser? Eller bedre forhold for handicappede?

Faaborg-Midtfyn Kommune har netop solgt sit el-selskab FFV El, og nu starter debatten om, hvad de 186 millioner kroner, kommunen får for salget, skal gå til. Mandag aften arrangerer Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis debatmøde om FFV-millionerne, og her bliver diskussionen om, hvad de mange penge skal gå til, skudt i gang.

Alle er velkomne ved debatmødet, og har man ikke nået at tilmelde sig, er man velkommen til bare at dukke op i Det Gamle Bibliotek, Grønnegade 44 i Faaborg. Mødet er fra klokken 18.30 til 20.30, og avisen byder på kaffe og kage i pausen.

Vil man hellere følge mødet hjemmefra, kan man klikke ind på fyens.dk, der sender direkte web-tv fra klokken 18.25, eller man kan følge med på TV2/Fyn, der også sender direkte i løbet af mødet.

Borgmester Christian Thygesen deltager i debatmødet sammen med Socialdemokraternes borgmesterkandidat Hans Stavnsager, Enhedslistens Morten Schjøtt og Venstres folketingsmedlem Jane Heitmann.

Officielt har de faaborg-midtfynske politikere indtil videre ikke diskuteret, hvad de mange ekstra millioner skal gå til, men politikernes bud spænder fra, at pengene blot skal lukke huller i kommunens almindelige budgetter, til at FFV-midlerne skal bruges på helt særlige projekter, så borgerne ikke er i tvivl om, hvad de er gået til.

En vigtig del af debatten er også, om FFV-millionerne skal bruges over hele Faaborg-Midtfyn, eller om de primært skal spenderes i den sydlige det af kommunen, hvor værdierne i FFV El gennem årene er skabt.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.