Dilemma mellem natur og udnyttelse

Peter Hansen, Pløjemanden vender, 1900-1902. Faaborg Museum

Dilemma mellem natur og udnyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Særudstilling på Faaborg Museum viser ændringer i landskabet gennem 200 år

Faaborg: Søndag 14. januar slår Faaborg Museum dørene op for årets første store særudstilling, "Jordforbindelser - Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab". Udstillingen viser, hvordan landskabet har ændret sig de seneste 200 år.

"Vi lever i en tid, hvor klimaet forandrer sig, og mennesket sætter spor overalt. Udviklingen tog fart i 1800-tallet. Dengang fik vi ny viden om landskabets historie og de ressourcer, det gemte. Landskabsmaleriet blev til, og sammen med videnskaben formede kunsten vores måde at se naturen på. På udstillingen hjælper kunsten os med at forstå naturen på ny og anerkende vores egne medskabende kræfter", skriver Faaborg Museum i en pressemeddelelse.

Udstillingen byder på en perlerække af landskabsmalerier af C.W. Eckersberg, Johan Th. Lundbye, Vilhelm Hammershøi og Fynboerne fra 1800-tallet og ind i starten af 1900-tallet, alle indlånt fra danske museer og private samlere.

"Disse kunstnere fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben, og sammen med naturvidenskabelige genstande knyttet til geografi, geologi og landbrugsudvikling fortæller malerierne historien om menneskets aftryk i landskabet. Kunsten i dag tilfører nye perspektiver på landskabsmaleriet, idet to markante samtidskunstnere, Camilla Berner og Rune Bosse, er blevet inviteret til at skabe værker til udstillingen," tilføjes det.

 

Diskusion om kunst og klima

Udstillingen vises til 21. maj.

Faaborg Museum bidrager med hovedværker af Fynboerne. Blandt andet det ikoniske maleri af Peter Hansen, Pløjemanden vender. !Netop dette maleri viser nutidens dilemma med hensyn til klimaforandringerne. Vi er nødt til at rydde og oppløje jorden for at kunne leve af den, men samtidig forandrer vi naturen og sætter naturkræfter i gang. Faaborg Museum er en del af dette dilemma. Museet blev til på initiativ af konservesfabrikant Mads Rasmussen, der omsatte lokal frugt og grønsager til industriprodukter som ketchup. Samtidig købte han Fynboernes landskabsmalerier, fortælles i pressemeddelelsen. /EXP

Dilemma mellem natur og udnyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce