Faaborg: En mortergranat anbragt på P-pladsen ud for Betzyslyst 146 skabte onsdag en del opmærksomhed i Betzyslystkvarteret. Men faktisk dukkede granaten allerede op i kvarteret tirsdag, hvor den blev anbragt ved indgangen til Betzyslyst 146.

Den havde beboeren i nr. 146, Evald Petersen, ikke lyst til at have stående der, hvis nu nogen skulle finde på at smide den ind gennem vinduet. Så han alarmerede sin nabo Vibeke Harboe, der er formand for Boligforeningen i Betzyslyst. Hun tog resolut granaten og bar den ud på den lille P-plads.

Der stod den så et døgns tid, indtil en lokal hjemmeværnsmand onsdag formiddag mente, at politiet nok skulle orienteres. Som sagt så gjort, og politiet afspærrede straks området.

Hærens ammunitionseksperter, EOD, fra Skive Kaserne blev tilkaldt for at undersøge granaten, og de kunne konstatere, at der godt nok var tale om en rigtig granat, men at den var uden sprængstoffer i.

Det lykkedes også politiet at finde frem til ejeren af granaten, men det vides endnu ikke, hvordan han har fået fat i den, fortæller vagtchef Kenneth Taanquist.

- Hvis der ikke er noget tændaggregat i den, er det bare en bunke jern, men den er alligevel omfattet af våbenloven. Så vi skal have fundet ud af, hvordan vedkommende er kommet i besiddelse af den, siger vagtchefen.

- Men så fik vi da en på opleveren en kedelig sommerdag i Betzyslyst, konstaterede Vibeke Harboe.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.