Vester Hæsinge kunne fredag tag det nye X-hus i brug - og det er blevet nøjagtig så fantastisk, som det så ud på tegnebrættet.

Vester Hæsinge: - På overfladen har processen sikkert set pænt og nydeligt ud, men jeg kan love jer: Der er blevet svedt noget tran, der har været op- og nedture, og der har være nogle store sten, der skulle flyttes undervejs.

Sådan lød ordene blandt andet fra Jørgen Brink, der som byggeleder har været en af de drivende kræfter i at få et nyt X-hus realiseret i Vester Hæsinge. På idéplan har huset været 6-7 år undervejs, men fredag eftermiddag kunne Jørgen Brink så sammen med cirka 250 gæster indvie bygningen, der i fremtiden skal fungere som hele områdets dagligstue.

Og hvilken dagligstue - det er blevet et fantastisk bygningsværk, en arkitektonisk perle med dagslys ind fra alle siden, inspirerende grønt miljø og med meget højt til loftet.

Viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen (DF) fik æren af at klippe den røde snor, og hun holdt talen på Faaborg-Midtfyn Kommunens vegne. Møllegaard kaldte det en ny æra i områdets historie og benyttede lejligheden til at takke for alle de frivillige kræfter, der er lagt i projektet.

- Det var aldrig blevet til noget uden alle de frivillige hænder. Det er det, I er så gode til her i området: At bruger både hænder, hjerte og hjerne. I mestrer det praktiske og har hjertet med i det, sagde hun.

En rigtig beslutning

Lokale- og Anlægsfonden satte for alvor gang i drømmene, da X-huset i 2014 fik bevilget tre mio. kroner fra en pulje på 10 mio. kroner, der var specielt designet til at omdanne landsbyskoler til aktivitetshuse. De penge var givet godt ud i Vester Hæsinge, konkluderede udviklingskonsulent Birgitte Carlsen fra fonden.

- I har haft den nødvendige ihærdighed og stædighed til at gennemføre det her projekt. Vi tog den rigtige beslutning, da vi valgte at samarbejde med jer, sagde hun.

 I sin tale takkede Jørgen Brink alle de samarbejdspartnere, der har været i projektet - arkitekten, entreprenørerne, fondene, de mange frivillige og byggerådgiver Arne Brunholm og Faaborg-Midtfyn Kommune, der fik en særlig tak.

- Det her må være et foregangseksempel på, hvad en kommune kan gøre, når den er bedst, sagde Jørgen Brink.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
1
Politikere holder hånden under X-huset

Politikere holder hånden under X-huset

1
Hatten i hånden: Borgerhus appellerer om penge

Hatten i hånden: Borgerhus appellerer om penge

To måneder efter indvielse: Masser af liv i X-huset

To måneder efter indvielse: Masser af liv i X-huset