Det kommunale alternativ


Det kommunale alternativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis den kommende midfynske storommune udtrykkeligt ønsker det, kan den godt få lov at overtage driftsansvaret for nogle af de sociale institutioner.

- Det vil nok især være relevant, hvis der er tale om et meget lokalt præget tilbud. Altså en institution, hvor mindst halvdelen af beboerne kommer fra lokalområdet, forklarer Anders Møller Jensen, direktør i Fyns Amt.

Af de ni amtsinstitutioner i området er det imidlertid kun Midtfynsværkstederne, som har en væsentlig andel lokale brugere.

Ikke udelukket

Borgmester Bo Andersen, Ringe, vil gerne have kommunestrukturen på plads, før han giver sit bud på, hvor de sociale institutioner skal forankres.

- Det er umiddelbart for tidligt at sige, men jeg tror absolut, vi kan gøre det lige så godt som amtet på nogle af institutionerne, påpeger han.

Bo Andersen føler sig en smule pikeret over den skepsis, der har været udtrykt i forhold til kommunernes kompetence på det sociale område. Ringe-borgmesteren mener aldeles ikke, opgaven er uløselig for kommunerne.

- Men det er noget, vi skal sætte os ned og diskutere grundigt igennem, og så skal vi blive enige om, hvilke institutioner vi vil gå ud og kæmpe for at få, siger han.

Det kommunale alternativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce