Det brænder i Arrestens kælder

Clement Bornebusch er ved at gøre klar til den brændte udstilling i Arrestens kælder. Den åbner i vinterferien, men inden da kan man få et smugkig. privatfoto

Det brænder i Arrestens kælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 1905 sad en ung mand varetægtsfængslet i Faaborg Arrest. Gerningen han sad anklaget for, er netop nu ved at blive omsat til en sansemættet oplevelse i Arrestens kælder.

Med en staldlygte i hånden oplever publikum udstillingen "Savn & brand" i mindre grupper.

I modsætning til en almindelig museumsoplevelse, så er det helt afgørende, at publikum oplever udstillingen med alle sanser. Det betyder, at genstandende ikke alene må berøres, de skal berøres, hvis man skal have den fulde historie.

Man må altså for en gang skyld gerne sætte sig på sengen, skrive med pennen i blækhuset, åbne kufferten og i det hele taget gå så tæt på historien som overhovedet muligt. Og ja, staldlygten er ægte nok, med levende lys, så gå forsigtigt.

Det er første gang en udstilling bygges op på denne måde, og avisens læsere har mulighed for et smugkig inden åbningen til vinterferien.

- Hvis du har lyst til at prøve at teste en ufærdig udstilling, så vil vi meget gerne høre fra dig. Vi har brug for unge og voksne testpersoner i alle aldre, siger museumsinspektør Mette Broch Jacobsen.

Så hvis du kan undvære en time i løbet af dagen tirsdag den 19. januar, kan du være en af de heldige, der får lov at smugkigge.

Ring eller skriv til Mette Broch Jacobsen på mbj@ohavsmuseet.dk eller tlf: 20 75 29 43, hvis du har spørgsmål eller vil melde dig til. Det er "først til mølle"-princippet.

Det brænder i Arrestens kælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce