Der ligger et vandreparadis lige uden for din hoveddør

Mickael Simonsen har flere års erfaring med den rette påklædning til udendørslivet, og skotøjet udgør ifølge ham en meget vigtig del af udstyret. Foto: Kurt Rasmussen

Der ligger et vandreparadis lige uden for din hoveddør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den midtfynske natur byder på noget af det bedste, hvad angår vandreoplevelser. Her er der sørget for et væld af stisystemer, som du frit kan benytte dig af.

Ringe: Rundt omkring os venter de fineste naturoplevelser, hvis vi forstår at tage imod, men det kræver også lidt omtanke og forberedelse, og selvom vores breddegrader ikke umiddelbart virker forlokkende til vandreture om vinteren, er der flere grunde til at tage støvlerne på og bevæge sig ud i naturen.

"Der findes ikke dårligt vejr - kun dårlig påklædning".

Sådan lyder en velkendt talemåde, som tyske turister ofte citeres for, når de bevæger sig på vandreture ud i den danske natur, og ifølge Mickael Simonsen fra Outdoor Fyn har de ganske ret.

- Det gælder om at finde det rigtige fodtøj og det rigtige overtøj, lyder det fra forretningsindehaveren, der har specialiseret sig i at markedsføre funktionel beklædning til udendørsaktiviteter.

Kropsbelastningen er minimal ved at vandre, for der er ikke så meget belastning på knæene sammenlignet med at løbe, og det har jeg også selv bemærket
Mickael Simonsen
10 gode grunde til at gå en tur
Du forbedrer dit hjertes og kredsløbsfunktion, særligt hvis du er ude af form.Du forebygger forhøjet blodtryk.

Du forbedrer musklernes stofskifte og evnen til fedtforbrænding.

Du øger musklernes følsomhed over for insulin- forebygger sukkersyge.

Du styrker sener og knogler og forebygger knogleskørhed.

Du styrker dit immunforsvar.

Risikoen for stress, angst og depression mindskes.

Gang giver sjældent skader. Især hvis du husker at begynde roligt og gradvist øger distance og tempo.

Du kan gå næsten alle steder - og gang kræver et minimum af udstyr.

Gang er en sikker og effektiv form for motion.

Kilde: Hjerteforeningen

Gode råd

Han har en stribe gode råd til folk, der søger råd og vejledning til vandreture.

- Det er vigtigt, at skotøjet er vandtæt og især i det danske vejr, og så skal man mærke efter, at det passer til foden, men hvis fodtøjet er det rigtige, er der ingen problemer, siger han, inden han går videre til overtøjet.

- Vi arbejder med et princip, der hedder lag på lag. Det hjælper ikke noget, at du har en trøje og en tyk jakke på, for når det bliver for varmt, så kan du ikke tage noget af det af, så vi kører med et 4-5-lagsprincip, hvor du har noget indertøj, et mellemlag, en isolerende del, og så det yderste lag, der er skallen og som er den vandtætte del, siger han og fortæller, at det er smart at have en rygsæk med.

- For så kan du opbevare de ekstra trøjer dér, og på den måde kan du tilpasse kropstemperaturen hen ad vejen, lyder det gode råd, fra friluftseksperten, der roser de gode vandremuligheder, der er lige for næsen af os.

- Der er lavet et kæmpe stisystem omkring Ringe, og så har vi jo også De sydfynske Alper, som er helt fantastiske at vandre i, og inden for kommunen har vi også rigtig god mulighed for at vandre på Øhavsstien langs Det sydfynske Øhav, og omkring søerne ved Tarup-Davinde, siger han og forklarer, at det er blevet in at være friluftsmenneske.

Vandring hitter

- Løb og cykling er noget, der virkelig er blevet en trend, men der er forholdsvis mange, der ikke kan tåle at løbe eller ikke har lyst til at cykle, og så går man hellere ture, siger han og fortsætter.

- Lige nu er det højtid for at dyrke motion, for der er meget tøj, der er krympet i vask henover julen, og så er der mange, der skal ud og bevæge sig, men det er faktisk hele året rundt, at der bliver vandret, og det er jo også meget helbredsfremmende, og tendensen er, at der kommer flere vandreklubber, og især ægtepar er begyndt at gå sammen, lyder det fra Mickael Simonsen, der selv er en ivrig vandrer.

- Kropsbelastningen er minimal ved at vandre, for der er ikke så meget belastning på knæene sammenlignet med at løbe, og det har jeg også selv bemærket, siger han.

Der ligger et vandreparadis lige uden for din hoveddør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce