Den usynlige grænse gennem Broby


Den usynlige grænse gennem Broby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GRÆNSELANDET: Det er ikke til at se det. Men på en køretur fra Allested-Vejle til Vester Hæsinge bliver midtfyn til sydfyn
BROBY:Internettet kan bruges til meget. Blandt andet til et meget uvidenskabeligt kig på, hvor grænsen mellem Midt- og Sydfyn går.

Årsagen til denne søgning? Avisens sommerserie "For mig er Midtfyn". Her har flere bidragydere peget på, at en del af Broby Kommune naturligt hører til Midtfyn. Underforstået er naturligvis, at en anden del af kommunen ikke hører til Midtfyn.

Og hvad kan nettet så bruges til i denne sammenhæng? Jo, søgemaskinen Google kan give et billede af, hvordan Broby-borgerne definerer sig selv.

Broby Kommune kundgør på sin hjemmeside, at kommunen er beliggende på Midtfyn. Et udsagn, folk i Allested-Vejle tilsyneladende er enige i.

Vejle Allested El fortæller på sin hjemmeside, at det er et elinstallationsfirma beliggende på Midtfyn, ligesom Radio Midtfyn og Midtfyns Ejendomsservice holder til i Allested-Vejle.

Anderledes er det i Vester Hæsinge, hvor borgerhuset X-huset på sin hjemmeside fortæller, at det ligger i Broby Kommune på Sydfyn. Også Stutteri Tinka i Vester Hæsinge mener at holde til på Sydfyn.

Og i nabobyen Brobyværk har blandt andet Pedaltramp Sydfyn hjemme.

Køreturen

Men et er mere eller mindre velovervejede kommentarer på hjemmesider. Noget andet er, hvad folk i kommunen selv mener.

Derfor begav Stiftstidende sig på en køretur gennem kommunen.

Og noget tyder på, at bi-dragyderne til artikelserien har ret. For et eller andet sted mellem Allested-Vejle og Vester Hæsinge bliver midtfynboer til sydfynboer.

Det er svært at trække stregen på landkortet, der viser, hvor den midt/sydfynske grænse går. Men Nr. Broby er et godt gæt.

Her mødte vi kvinden, der definerer sig selv som midtfynbo, fordi Nr. Broby ligger midt på Fyn. Men hun ser helst Broby gifte sig med Faaborg - det er der, hun føler størst tilknytning til.

Den usynlige grænse gennem Broby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce