Den første sten til nyt boligområde er lagt


Den første sten til nyt boligområde er lagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg har godkendt en lokalplan, som skaber en helt ny bydel vest for Ringe Sø

RINGE: Den har været længe undervejs i det politiske system. Men nu er et nyt stort boligområde mellem Ringe Sø og Gestelev kommet et stort skridt nærmere.

Forleden godkendte Teknik- og Miljøudvalget nemlig en ny lokalplan, som vil betyde en helt ny bydel i Ringe.

Området er på cirka 22 hektar, hvor der både vil være forskellige boliger, golfcenter og restaurant.

Et projekt, som formanden for Teknik- og Miljøudvalget Grete Justesen (K2) ikke tøver med at kalde for unikt.

- Det er ikke leverpostej, det her. Det er en meget stor lokalplan, hvor byggeriet bliver meget synligt og markant. Jeg er meget begejstret over at være med til noget så anderledes og visionært, siger Grete Justesen, og tilføjer.

- Vi har da kigget lidt på hinanden i udvalget, for det er meget ambitiøst. Men vi har klart sagt, at det her tør vi godt, siger formanden.

260 nye boliger

Udgangspunktet for den nye lokalplan er et forslag fra firmaet HJ Invest, der har købt arealet.

Forslaget lægger op til i alt 42 villagrunde, fem boligøer med sammenlagt 100 tæt-lave boliger samt en 530 meter lang karré, som skal indeholde en restaurant, facilliteter for golfklubben. Desuden vil den rumme 70 lejligheder, hvor der ikke bliver bopælspligt. Karreén, eller ormen som den også kaldes, bliver udformet, så man kan gå en tur på taget og nyde udsigten til Ringe Sø og golfbanen.

Og som noget helt specielt er nabogrunden, som ejes af Marianne og Svend Rasmussen, også med i den nye lokalplan. Parret har ønsket at opføre 54 gårdhavehuse på deres grund, og det har udvalget sagt ja til.

- Vi har været uhyre positive over for deres forslag og har imødekommet det, for det passer godt ind i sammenhængen, forklarer Grete Justesen.

Den nye lokalplan skal nu godkendes i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, inden den sendes i offentlig høring i 10 uger fra den 17. juni.

Og efter sommerferien har udvalget besluttet, at der skal holdes et borgermøde, hvor interesserede kan drøfte den nye lokalplan med politikere og embedsmænd.

-Jeg håber, at der vil komme rigtig mange. Også dem, som er positive over for projektet, så det ikke kun bliver de negative røster, der høres, siger Grete Justesen.

Hvis alt går efter planen, så forventer Grete Justesen, at lokalplanen kan være endelig vedtaget i slutningen af året.

1049435

Den første sten til nyt boligområde er lagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce