Den Fynske Dag sendt på museum

Den sidste bestyrelse for Den Fynske Dag, fra venstre: Grete Løvkvist, Søren Kirk Strandgaard, Kaj O. Mogensen, Christian Ulrich, Charlotte Døby og Preben Petersen.
Foto: Torsten Cilleborg

Den Fynske Dag sendt på museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plancher i Tårnet i stedet for taler i bakkerne

Svanninge Bakker: Det er slut med taler fra kulturpersonligheder og store politiske ledere i Svanninge Bakker, for den Fynske Dag, folkemødetraditionen, er sendt på museum og eksisterer nu blot som en retrospektiv plancheudstilling i observationstårnet.

- Jo, vist er det trist, og jeg er da ked af at være den formand, der sender en fin tradition på museum. Men jeg ville hellere være den, der drager konsekvensen af manglende tilslutning og svigtende økonomi, frem for at lave traditionen om til Grøn Koncert bare for at få fat i de unge, siger den sidste formand for Den Fynske Dag, kammerherre Christian Ulrich.

Gennem 25 år har markante personligheder som Poul Schlüter, Uffe Ellemann Jensen, Erling Bonnesen, Piet Hein, Bent A. Koch og senest i 2010 Zoo-direktør Henrik Lerhmann Andersen været på talerstolen i bakkerne.

Talerstolen vandt egentlig sit ry som stedet, hvor politikken møder naturen tilbage i 1965, da Poul Hartling holdt den berømte Svanninge-tale. Den førte til, at Radikale gik i regeringsdannelse med Venstre og konservative. Og da Anders Fogh Rasmussen blev statsminister i 2001, var det også i Svanninge, han holdt den første af sine store folketaler.

- Den Fynske Dag har haft stor betydning for Svanninge Bakker som regionalt udflugtmål. De store personligheders tilstedeværelse har været med til at gøre området kendt, så selv om tiden måske løb fra vores folkemøder, har det haft store positiv betydning for Svanninge Bakker, siger chefen for Naturstyrelsen Fyn, Søren Kirk Strandgaard.

Den nu opløste forening, Den Fynske Dag, har brugt sin midler, 63.000 kr. på indvendig renovering af Tårnet i Svanninge Bakker, hvor man også kan se den permanente plancheudstilling.

Den Fynske Dag sendt på museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce