Det ser sort ud for Søsletteløbet, der siden 2007 har samlet løbere og cyklister til fordel for Børnecancerfonden. Faktisk kulsort.

For mens andre lokale motionsarrangementer som Egeskov Slotsløb og Hjerterdametouren oplever stigende deltagelse år efter år, er det gået den modsatte vej for Søsletteløbet.

Den udvikling har nu fået arrangørerne bag løbet til at reagere.

- Det her er en fuldstændig udramatisk beslutning, der er truffet efter et kig på tallene. De viser en faldende deltagelse, og vi har truffet vores beslutning der ud fra, siger hovedarrangør Mickael Simonsen fra Outdoor Fyn.

Og deltagelsen er ganske rigtigt faldet - i hvert fald siden 2013, hvor i alt 1100 løbere og cyklister satte imponerende deltagerrekord for det lokale motionsløb.

Sidste år var det tal så krympet til 750, men selv den deltagertilslutning blev kaldt "yderst tilfredsstillende" af den daværende medarrangør Søren Larsen.

- Nu er der bare nogle andre lokale løb, der oplever stigende succes - især Egeskov Slotsløb og Hjerterdametouren - og dem vil vi ikke stå i vejen for, siger Mickael Simonsen og bakkes op af formanden for Byforum i Ringe, Max Ravn.

- Vi synes, det er fornuftigt at støtte dem, der har stor tilslutning. De, der vil ud at løbe, skal nok komme ud at løbe, lyder det ubekymret fra formanden.

Usikker fremtid

Hverken Mickael Simonsen eller Max Ravn ønsker at spå om Søsletteløbets fremtid, men begge afskriver 2017 som året, hvor lykken vender for det lokale motionsløb.

- Jeg tror ikke på, at tingene ser anderledes ud om et år. Vi, der arrangører løbet, har i hvert fald ikke for øje at få et løb op at køre i 2017, siger Mickael Simonsen, der giver bolden op til udefrakomne med mod på førstehjælp.

- Navnet på arrangementet er stadig i spil, og lige nu ligger det bare og venter på, at nogen kommer og tager det op igen, siger han.

  • Af: