Debutanten: Hvorfor er der ikke flere radikale?

Anna Mette Skov Borring har taget turen op på toppen af Møllehøj måske tusind gange. Hun elsker at bevæge sig og gå ture i naturen - og så er Møllehøj et rigtig godt sted at tænke tanker. Foto: Palle Søby

Debutanten: Hvorfor er der ikke flere radikale?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anna Mette Skov Borring, der debuterer for De Radikale, har altid interessret sig for politik og har altid været radikal. Hun forstår ikke, hvorfor der ikke er flere, der er radikale.

Sdr. Nærå: Alfred Hitchcocks gyser "De 39 trin" fra 1935 dukker op i erindringen, da vi står ved foden af Møllehøj, og Anna Mette Skov Borring pludselig siger:

- Der er præcis 39 trin til toppen. Jeg har selv talt efter.

Hun ved, hvad hun snakker om. For hun har været her rigtig tit. Hver gang, hun går sin yndlingsrute, en rundtur på seks kilometer fra huset på Stationsvej, passerer hun Møllehøj, en af Fyns største gravhøje, som smukt tårner sig op i land i landskabet lige uden for Sdr. Nærå.

- Jeg tror, jeg er den i byen, der har været her flest gange. Jeg har gået den tur over 1000 gange, siger hun.

Måske bliver tirsdag 21. november også en gyser. Både for Anna Mette Skov Borring og for De Radikale, som hun stiller op for til kommunalvalget og i øvrigt også regionsrådsvalget.

Partiet er ikke i kommunalbestyrelsen i dag, men satser benhårdt på at få i hvert fald ét mandat ind. Hvis det sker, bliver det nok spidskandidaten, Søren Hillers, der har været meget synlig hidtil. Men Anna Mette Skov Borring står som debutant trods alt som nummer to på listen, så man kan aldrig vide.

 

De Radikales kandidatliste
Søren Hillers, Horne.Anna Mette Skov Borring, Sdr. Nærå.

Jesper Buhl, Allested.

Lars Scheby, Ringe.

Steen K. Thomsen, Vejle.

Henrik Storm, Millinge.

Ole Peder Hansen, Gislev.

Mostafa Mohammadi, Gislev.

Leif Henningsen, V. Hæsinge.
Anna Mette Skov Borring har efter mange år i efterskoleverdenen arbejdet med at uddanne sundhedspersonale de seneste 10 år. Det bliver en af hendes mærkesager, hvis hun bliver valgt ind. Foto: Palle Søby
Anna Mette Skov Borring har efter mange år i efterskoleverdenen arbejdet med at uddanne sundhedspersonale de seneste 10 år. Det bliver en af hendes mærkesager, hvis hun bliver valgt ind. Foto: Palle Søby

Har altid været radikal

Hvorfor stiller du op til kommunalvalget?

- Jeg har altid haft lidt af en politisk bacille i mig. Jeg er vokset op i et hjem, hvor der altid blev diskuteret meget politik. Det er min mand også, så vi har også altid diskuteret politik. Det har vi også gjort med vores børn. Vi kan godt lide at være på i en diskussion om, hvad der rører sig og sådan. Da jeg for et par år siden gik ud af DGI-arbejdet på det organisatoriske plan, har jeg fået luft i mit liv og har lyst til at bruge krudt på det her. Så jeg sagde ja, da Søren Hillers spurgte for et års tid siden.

Hvorfor er du radikal?

- Selv om jeg er vokset op i et meget borgerligt hjem, hvor der blev stemt Venstre, har jeg altid været radikal. Og jeg forstår egentlig ikke, hvorfor der ikke er flere, der er radikale. Hvis man står derude på den ene side og galper til hinanden, så bliver det ikke til noget. Det er meget bedre, hvis man kan finde hinanden ind over midten i noget fælles. Jeg har altid troet på den socialliberale tilgang til tingene.

 

Anna Mette Skov Borring
Navn: Anna Mette Skov Borring.Alder: 59 år (bliver 60 år 12. december).

By: Sdr. Nærå.

Uddannelse/erhverv: Uddannet lærer (fra Ribe Seminarium) og zoneterapeut. Har siden taget PD i sundhedsfremme. Har sammen med sin mand, Troels Borring, arbejdet 24 år på efterskoler. Først seks år på Brejninggaard Efterskole i Vestjylland. Var med til at starte Glamsdalens Efterskole ved Glamsbjerg. Har fra 1994 til 2007 været forstanderpar på Sdr. Nærå Fri- og Efterskole. Har siden 2007 undervist sundhedspesonale på Social- og Sundhedsskolen Fyn i Odense.

Civilstatus: Gift med Troels Borring, der siden 2007 har været formand for Efterskoleforeningen på fuld tid. Parret har fire voksne børn: Rasmus (36), Jonas (32,) Mathilde (29) og Andrea (26).

Foretrukne hobbyer/fritidssysler: Elsker at bevæge sig, og elsker at færdes i naturen. Har undervist i gymnastik i mange år. Dyrker fitness i hallen og går sammen med sin mand til pardans (som i "Vild med dans"). Slapper af med symaskinen og strikketøjet.

 

Kæmper for sundhedspersonalet

Møllehøj er et godt sted at tænke tanker, så på sine mange ture har Anna Mette Skov Borring haft rig lejlighed til at tænke over, hvad hun vil kæmpe for, hvis hun år et politisk liv efter nytår.

- I mit job er jeg med til at uddanne sundhedspersonale, så jeg ved jo, hvor stærkt de løber i hverdagen. Det er et af de områder, hvor jeg gerne vil prøve at gøre en forskel, at skabe bedre vilkår for sundhedspersonalet i kommunen. Og så ved jeg jo også, hvor vigtigt foreningslivet er, og hvor vigtigt det er, at børn får en god start i livet.

Anna Mette Borring Skov vil ikke umiddelbart blande sig i al balladen om lederflugt og gyldne håndtryk og topstyring i kommunen og så videre.

- Jeg har ikke viden nok til, at jeg vil klandre nogen for noget, der ligger før min tid. Men jeg kan bare sige, at det er vigtig at inddrage dem, der sidder med tingene i hverdagen, så folk føler, at der er tillid til, at de gør deres abejde godt. Og så synes jeg, da det er problematisk med alle de gyldne håndtryk.

P.S. Anna Mette Skov Borring havde ret. Der er 39 trin til toppen af Møllehøj.

Debutanten: Hvorfor er der ikke flere radikale?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce