Debutant-forfatter har levet før: - Jeg blev sparket ihjel i en kz-lejr

- Nogle gange kan jeg selv styre mine evner, andre gange kommer det til mig, hvor der ikke er noget at gøre. Men jeg går ikke bevidst og mærker efter hele tiden. Så kan jeg jo ikke være i det liv, jeg lever lige nu, siger Elisabeth Bächler, der allerede har en bog mere på tegnebrættet. Foto: Maria Retoft Pedersen

Debutant-forfatter har levet før: - Jeg blev sparket ihjel i en kz-lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60-årige Elisabeth Bächler Skovbjerg er synsk og har været det hele sit liv. Nu har hun udgivet en bog om sine spirituelle oplevelser.

Faaborg: Som barn var Elisabeth Bächler Skovbjerg bange for tyskere. Hun vidste ikke hvorfor. Men det fik hun svar på under en ferie i Harzen i sommeren 2015.

Hun og hendes mand er på vej hjem ad motorvejen A7, da hun ser et skilt, der viser af til "Gedänksette Bergen-Belsen. Hun beder sin mand om at dreje af, og faktisk husker hun selv vejen derhen. Da de træder ind i lejren, får Elisabeth Bächler Skovlund et syn.

Foran sig ser hun en ung jødisk pige på 16 år. Og hun er slet ikke i tvivl om, at det er hende selv. Hun døde her i 1945. Tårerne triller ned af kinderne på hende, mens hun genoplever, hvordan hun blev sparket ihjel af fangevogtere.

Pludselig blev Elisabeth Bächler Skovbjerg sendt tilbage til et tidligere liv. Og det er ikke første gang, det er sket.

Siden hun var barn har hun efter eget udsagn været udstyret med evnen til at se ting, som andre ikke kan se. Hun modtager beskeder fra afdøde, mærker åndelige energier og ser syn fra tidligere liv. Og det er alle disse oplevelser, hun nu har skrevet en bog om.

Jeg står hundrede procent inde for det, jeg har skrevet. Det her er min virkelighed. Jeg er nået frem til den erkendelse, at det er så stor en del af mig, så det er bare sådan, det er.
Elisabeth Bächler Skovbjerg
Bogen er udgivet på Forlaget Mellemgaard. Foto: Maria Retoft Pedersen
Bogen er udgivet på Forlaget Mellemgaard. Foto: Maria Retoft Pedersen

Beskeder fra det hinsides

Elisabeth Bächler Skovbjerg fortæller, at hun har været synsk hele sit liv. Det var dog først i teenageårene, at det for alvor gik op for hende, at andre ikke kunne se det samme, som hun kunne.

- For mig har det aldrig været anderledes. Da jeg som barn fortalte ting, jeg havde oplevet, så troede folk jo ikke rigtig på det. Men det var heller ikke rigtig noget, der fyldte for mig dengang, siger hun og husker tilbage på en episode, hvor hun var på vej hjem fra skole.

- Min fætter bor i Schweiz, og han var ikke ventet. Men jeg fik fornemmelsen af, at han var hjemme ved os. Min mor tog imod mig og sagde: "Gæt, hvem der er kommet." Og det vidste jeg jo allerede.

De seneste år har hendes særlige evner fyldt mere i hendes liv. Hun får mange informationer og beskeder fra den åndelige verden. Og ofte bliver hun nødt til at håndtere dem på forskellig vis.

- Ellers får jeg simpelthen hovedpine. I de perioder, hvor det fylder rigtig meget, der kan det godt være overvældende også at skulle leve et almindeligt liv ved siden af.

Elisabeth Bächler Skovbjerg bor i Faaborg, er gift, uddannet socialpædagog og ansat som bostøtte. I sin fritid bruger hun sine evner som healer.

Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen

"Min virkelighed"

Hun har længe haft ønsket om at skrive en bog om sine oplevelser. Bogen har Elisabeth Bächler Skovbjerg kaldt "Min vej - min sandhed - spirituelle oplevelser", og den udkom 15. oktober på Forlaget Mellemgaard. Sidste år brækkede hun lårbenet og var tvunget til at ligge stille. Og så kunne hun ligeså godt kaste sig over bogprojektet.

- Det væltede bare ud med ord. Det gik meget nemt for mig, og jeg er meget glad for, at jeg har skrevet den her bog, siger hun.

I bogen fortæller hun blandt andet om en kvinde ved navn Merian, som hun kalder sin åndelig hjælper. Merian har hun fulgtes med gennem flere liv, siden de første gang mødtes for omkring 4000 år siden i Mesopotamien. Elisabeth Bächler Skovbjerg skriver om syn af ufo'er, møde med elverfolk og rejser ud af kroppen.

Hun er bevidst om, at beretningerne kan være en stor mundfuld for mange, og hun er da også flere gange blevet mødt med skepsis og mistro.

- Men nu er jeg nået til et sted, hvor jeg er ligeglad. Jeg står hundrede procent inde for det, jeg har skrevet. Det her er min virkelighed. Jeg er nået frem til den erkendelse, at det er så stor en del af mig, så det er bare sådan, det er, siger hun.

Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen

Ikke for alle

Selvom det af og til kan være udmattende at få besøg fra det hinsides, ser Elisabeth Bächler Skovbjerg sine evner som en gave.

- Jeg er glad for, at jeg kan bruge mine evner til at hjælpe mennesker, fortæller hun,

Som for eksempel når hun ved en husrensning hjælper en afdød over på den anden side.

- Jeg har størst glæde af at hjælpe den afdøde. Spøgelser bliver ofte opfattet som noget uhyggeligt og skræmmende. Men det er også mennesker, siger hun.

Hun håber, at bogen kan være en støtte for nogen, som måske har set glimt af noget, som de er i tvivl om, hvad er.

- I den situation kan det være rigtig godt at læse om andres erfaringer, siger hun.

- Det er bestemt ikke min mission, at alle skal tro på, hvad jeg skriver. Den verden, jeg bevæger mig i, er ikke for alle. Men måske nogen alligevel kommer til at tænke over, at der kan være mere mellem himmel og jord. Jeg er mest optaget af, at vi alle gør det, som vi er gode til og lader være med at dømme andre for det, de gør.

Debutant-forfatter har levet før: - Jeg blev sparket ihjel i en kz-lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce