Debat: Kun den halve sandhed


Debat: Kun den halve sandhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Helle Vibeke Carstensen, Koncerndirektør, Faaborg-Midtfyn Kommune
Billede
Faaborg-Midtfyn. 

I Faaborg-Midtfyn Kommune er vi i gang med at undersøge, hvordan vi kan indrette vores arbejdspladser smartere og på den måde spare millioner af kroner på vores udgifter til husleje. Opgaven er bestilt af kommunalbestyrelsen, og målet er at frigive penge til udviklingsprojekter og service til borgerne.

I fredagens avis skrev Fyens Stiftstidende så, at budgettet for administrationens nuværende løsningsforslag er skredet. Men artiklen giver ikke et retvisende billede af økonomien i det nye forslag, som medarbejderne har været med til at udarbejde, og som Økonomiudvalget skal drøfte 5. februar.

Det er korrekt, at udgifterne til at opgradere og ombygge bygninger bliver større end forventet. Men heldigvis vil indtægterne fra salg af bygninger også stige. Endda så meget at det næsten matcher de øgede udgifter.

Desuden er det ikke rigtigt, at det først er i 2021, at løsningsforslaget vil levere de effektiviseringer, som der er budgetteret med i sidste års budgetaftale. Det vil ske allerede i 2019.

Herefter vil vi hvert år høste en besparelse på 1,75 millioner kroner. Hvilket er 350.000 kroner mere, end der er budgetteret med i Budget 2018.

Arbejdet med at indrette kommunens administration smartere handler ikke kun om økonomi. Det handler også om at styrke fagligheden, medarbejdertrivslen og samarbejdet på tværs af kommunens afdelinger. Men faktum er, at budgettet holder, og at det nuværende forslag allerede fra næste år vil kunne bidrage positivt i kommunekassen.

Debat: Kun den halve sandhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce