Debat: Ja, vi skal modernisere menneskerettighedskonventionen
Af: Åge Priisholm, Kaholehaven 8, Ringe
Lokaldebat

Lokaldebat: Venstrefløjspartierne anført af Torben Smith fra SF, dog uden Socialdemokratiet men inklusive Borgenlisten, inddrager i avisen 7. november udlændingedebatten i den kommunale valgkamp.

Hvorfor de gør det må de selvfølgelig selv redegøre for. Efter min opfattelse må der være tale om panik hos særlig Torben Smith, fordi borgerne i FMK gennem den seneste valgperiode har set, hvordan Dansk Folkeparti seriøst og konstant har arbejdet med kommunens problemstillinger.

Vi sætter blandt andet den sociale profil højt. Derfor er de bange for, at nogle af deres vælgere kan finde på at flytte deres stemme den 21. november. For at dæmme op for det, bringer de menneskerettighedskonventionen ind i valgkampen. De fremhæver, at konventionen er udformet under den Franske Revolution og den Amerikanske uafhængighedskrig i 1700 tallet.

Umiddelbart efter 2. verdenskrig er de vedtaget af Europarådet. Hallo hallo, er det så ikke på tide vi får moderniseret den konvention. Situationen og udviklingen har ændret sig siden dengang. Jeg har gennem mit arbejde i kriminalforsorgen set rigtig mange eksempler på stærkt kriminelle ikke danske statsborgere, der flere gange af retten er blevet betinget udvist med henvisning til konventionen. Det kan ikke være rigtigt.

Når Europarådet ikke kan blive enige om en modernisering af reglerne, så må vi jo selv gøre det ved dansk lovgivning i Folketinget. Det er det Dansk Folkeparti arbejder for, og hvis nogen skulle være i tvivl, så er vi lokalt helt enige med folketingsgruppen.

Mere om emnet

Se alle
2
Debat: Konvention forhindrer udvisning af kriminelle udlændinge

Debat: Konvention forhindrer udvisning af kriminelle udlændinge

4
Debat: Skal Danmark fravælge Menneskerettighedskonventionen?

Debat: Skal Danmark fravælge Menneskerettighedskonventionen?

Analyse: Søde drømme hos DF møder virkeligheden på valgdagen

Analyse: Søde drømme hos DF møder virkeligheden på valgdagen