Debat: Ingen tjener på sygehusbyggeri


Debat: Ingen tjener på sygehusbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Torben Smith, kommunalbestyrelsesmedlem for SF, Åvangen 94, Ringe
Valg
Faaborg-Midtfyn. 

Morten Holgersen (Nye Borgerlige) skaber en del forvirring med sit læserbrev (3. februar) angående Fyns Almennyttige Boligselskabs projekt med boligbyggeri i og omkring Faaborg Gl. Sygehus. Det er således ikke et kommunalt projekt - og der er heller ikke tale om ejerlejligheder, som MH angiver.

Kommunens involvering består i, at vi lovgivningsmæssigt er forpligtet til at indbetale, hvad der svarer til 10 % af de samlede byggeudgifter til Landsbyggefonden. Kommunen hælder således ikke ekstra penge i projektet! MH spørger så, "hvem scorer de mange millioner ?" Svaret er, at der ikke scores et overskud, idet FAB er et almennyttigt boligselskab. Jeg er enig med MH i, at det kan forekomme som et dyrt byggeri, hvor fremtidige lejere kommer til at sidde for en husleje på ca. 820 kr. pr. m2 pr år (eller om man vil 82.000 kr. i husleje for en 100 m2-lejlighed). Men det er det normale huslejeniveau for den type byggeri (og i øvrigt også for tilsvarende privat byggeri). Heldigvis har vi jo her til lands en boligydelsesordning, der indebærer, at borgere med en normal økonomisk status også kan klare huslejen.

Kommunen har ikke mulighed for at stille specielle betingelser om, at bygherren skal anvende lokal arbejdskraft eller opfylde andre lignende krav. Kommunen kan dog gennem den kommende lokalplan beslutte antallet af boliger og overordnede rammer for udformningen af området. Derimod har kommunalbestyrelsen mig bekendt ikke planer om at etablere et minisygehus (MHs ønske) som en del af dette projekt, og sådanne ideer indgår heller ikke i FABs skitser.

Til sidst: Personligt er jeg meget begejstret over FABs projekt (og jeg tror, at kommunalbestyrelsen deler denne begejstring). Det gl. sygehus med sin centrale placering i Faaborg vil blive et attraktivt boligområde med 40-45 nye boliger (heraf muligvis et seniorbofællesskab) og vil således give plads til flere borgere i byen.

Debat: Ingen tjener på sygehusbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce