Debat: I Venstre har vi ikke brug for "vedhæng"
Af: Søren Kristensen, Vantingevej 12, Vantinge, borgmesterkandidat for Venstre
Lokaldebat

Lokaldebat: Kirsten Birkelund (K) m.fl. kan være helt rolige. I Venstre regner vi bestemt ikke De Konservative som et vedhæng til os. Vi har ikke brug for vedhæng, men seriøse og konstruktive partier vi kan samarbejde med. Selv om det naturligvis er med et varieret politisk ståsted som udgangspunkt, kan det sagtens lade sig gøre i fællesskab at løse kommunens såvel kortsigtede som langsigtede udfordringer. Det har de fleste partier i indeværende periode levet op til.

I den forbindelse må vi dog erindre om, at det desværre ikke er meget, De Konservative har bidraget med i den tid, de var repræsenteret i indeværende periode. Vi kan håbe på, hvis Kirsten Birkelund bliver valgt, at hun vil rette op på dét.

De Konservative er ikke trygge ved mig som borgmester. Det er en holdning, De Konservative er i deres gode ret til at have. Det lever jeg fint med. Årsagen, de nævner, er en påstand, som jeg her vil korrigere:

Kirsten Birkelund (K) hævder, at jeg burde være inde i detaljerne i kommunens centrale ledelse. Jeg kan i al fredsommelighed fortælle Kirsten Birkelund, at som almindeligt kommunalbestyrelsesmedlem eller udvalgsformand er man ikke i nærheden af den daglige centrale ledelse, og skal heller ikke være det. Det er kun borgmesteren.

Som udvalgsformand har man dog et indblik i den daglige ledelse indenfor ens område, og jeg kan oplyse, at indenfor det område jeg repræsenterer, Teknik- og Miljø, oplever jeg kun, at ledelsen fungerer.