De vil møde Lars Løkke på lørdag

Jesper Helding Knoldsborg Andersen og Anders Dyrhøj har hele ugen knoklet løs med deres fliseprojekt her på AMU Fyn i Odense. Fra på torsdag går det løs med DM i Skills i Herning. Foto: Palle Søby

De vil møde Lars Løkke på lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre unge fra Faaborg-området er med ved fagkonkurrencen DM i Skills, hvor statsministeren kårer vinderne. Korinth Entreprenørfirma har for fjerde gang på fem år sin lærling med til mesterskabet.

Faaborg: 20-årige Jesper Helding Knoldsborg Andersen, der bor mellem Dyreborg og Bjerne, ligger på knæ i en stor hal på AMU Fyn i Odense, sammen med sin makker, 23-årige Anders Dyrhøj fra Odense.

De er i gang med at finpudse det imponerende fliseprojekt, der skal bringe dem til tops som anlægsstruktører ved DM i Skills i Herning 18.-20. januar.

Og Jesper og Anders håber meget, at de får lov at trykke hånd med statsminister Lars Løkke Rasmussen, når mesterskabet slutter næste lørdag. For så har de vundet DM i Skills.

- Vi er passionerede og brænder for det her. Vi har valgt de bedste løsninger, som overholder alle lovkrav. Vi er med for at vinde, men bare det at være med ved DM i Skills er selvfølgelig stort. Det her er ikke som et arbejde - vi har lagt alt ind på det i den her periode, siger Jesper.

Deres fliseprojekt består af et fortov og en vejindsnævring med et fodgængerfelt hen over vejen. I tilknytning til det skal de lave et kloakprojekt med en brønd og tre afløb.

Jesper og Anders har virkelig noget at leve op til. For deres forgængere, Jacob Pilegaard og Jacob Østerberg, har vundet DM i Skills de seneste to år. Sidste år var med nøjagtig det samme fliseprojekt, som nu skal bringe Jesper og Anders til tops.

I alle tilfælde har det været med Ib Nielsen som coach. Han er lærer på AMU Fyn og om muligt endnu mere didikeret end de unge gutter.

- Det er så gennemarbejdet, at de kan lave det med lukkede øjne. Og det er jo ikke kun de to elever. Vi er et hold. Vi er tre mand om det, siger Ib Nielsen.

DM i Skills
DM i Skills finder sted i Messecenter Herning 18.-20. januar.

I alt 315 unge fra erhvervsuddannelserne er tilmeldt dette års DM i Skills. Arrangementet sætter rekord med 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag.

DM i Skills er en kæmpe publikumsbegivenhed. Sidste år var der knap 55.000 besøgende i Aalborg over de tre dage.

Tre unge fra Faaborg-området er med:

20-årige Jesper Helding Knoldsborg Andersen (anlægsstruktør).

20-årige Sebastian Philip (kok).

22-årige Nikolaj Christensen Mondtrup (anlægsgartner).

Fast leverandør af finalister

Har man sagt DM i Skills, har man næsten også sagt Korinth Entreprenørfirma. Her er Jesper Helding Knoldsborg Andersen i lære, og dermed er det fjerde gang på fem år, firmaet kan sende sin lærling af sted til finalen.

- Det er jo især et skulderklap til vores ansatte, som på den måde kan se, at de har været med til at oplære dygtige lærlinge, siger Bjarke Laursen, der ejer Korinth Entreprenørfirma sammen med sin far, Ib Laursen, og Jørn Høj.

- Når vores lærlinge skal af sted til DM i Skills betyder det jo, at vi må undvære dem i en periode. Først et par uger i forbindelse med regionsmesterskabet og siden to-tre uger op til DM i Skills, hvor de skal træne. Så i den periode mangler vi jo deres arbejdskraft, men vi bakker selvfølgelig op om det og siger altid ja, når deres lærer, Ib Nielsen, ringer fra AMU Fyn og spørger, om han må låne dem, siger Ib Laursen.

Jesper Helding Knoldsborg Andersen
Navn: Jesper Helding Knoldsborg Andersen.

Alder: 20.

Bopæl: Knoldsborgvej mellem Dyreborg og Bjerne.

Uddannelse: Anlægsstruktør på AMU Fyn i Odense.

Læreplads: Korinth Entreprenørfirma.

Skolegang hidtil: Horne Skole, Toftegårdsskolen (9. og 10. klasse).

Fremtidsplaner: Bliver færdig med uddannelsen til efteråret. Vil i første omgang arbejde i anlægsbranchen, overvejer måske på sigt at læse videre til bygningskonstruktør.

Fritidsinteresser: Spiller fodbold i Faaborg.

Kæreste: Nej.

De vil møde Lars Løkke på lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce