De unge vil lave øko-cafeer og legeområder på havnen

Politikeren Anne Møllegaard Mortensen hentede inspiration hos "Kajs Café". Foto: Torsten Cilleborg

De unge vil lave øko-cafeer og legeområder på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8. klasserne på Øhavsskolen imponerede politikerne med visioner for Faaborgs store udviklingsområde.

Faaborg: - Vi kalder den Kajs Café, forklarer Celina Vendborg Ploug Nielsen og peger ned i en papkasse, som hun og fire klassekammerater fra Øhavsskolens 8. klasse har rigget til som en slags dukkehus. I kassen er der blandt andet en bar, barstole og cafemøbler. Den ene side er beklædt med plastik, der ligner et stort panoramavindue. Det skal det også, for kassen forestiller Frølagret på slagterigrunden, der i pigernes fantasi er indrettet til en rustik café med udsigt til havnen.

- Vi vil gerne trække slagterigrunden og Faaborg sammen, og ham der lavede Ymerbrønden hed jo Kai (Nielsen, red.), samtidig med at der er udsigt til kajen, forklarer et andet af gruppens medlemmer Mia Felix.

Eleverne har fået opgaven at give deres bud på, hvordan slagterigrunden kan udnyttes af kommunen, og fredag kom en håndfuld politikere på besøg for at se, hvilke tanker det unge så har gjort sig. Grupperne har blandt andet foreslået arkade for computerspil, familie- og aktivitetsområder, vedvarende energi i forbindelse med klimasikring og øko-cafeer.

- Jeg er dybt imponeret over, hvad de har fået ud af opgaven. De gør sig jo helt andre tanker, end der rører sig i den voksne verden, kvitterede Anne Møllergaard Mortensen, DF, som er formand for Lokalsamfunds- og Planudvalget ved besøget.

- De unge er meget visionære. Det tænker i klimasikring, i bæredygtighed, økonomi og drift. For mig er klimasikring noget af det vigtige, og her tænker de ikke bare i at lave en mur, men en mur der kan hæves og sænkes og i at udnytte vandet til energi i en vandmølle. Jeg får tankegods med mig hjem, sagde politikeren, der fik blokken fuld af notater.

Også eleverne har fået noget ekstra ud at projektet.

- Normalt synes man nok ikke, man har så meget indflydelse på de ting, der sker i Faaborg, når ham er ung, og det kan også godt være, at vores idéer ikke bliver brugt til noget, men når vi laver noget, som politikerne kommer og kigger på, så ved vi i hvert fald, at der er blevet lyttet til os, siger Izaebella Jul Christensen.

De unge vil lave øko-cafeer og legeområder på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce