De mærkede et strejf af Hollywood

To 8. klasser fylder ikke meget i Korinth Kulturhus, så de andre 8. klasser på Nordagerskolen og Toftegårdsskolen var også inviteret med ved gårsdagens filmfestival.
Foto: Tim K. Jensen

De mærkede et strejf af Hollywood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toftegårdsskolen blev den store prisvinder i Faaborg-Midtfyns første skolefilmfestival holdt i Korinth

FAABORG-MIDTFYN: Håret var sat op hos pigerne, slipseknuden bundet hos drengene, og biografsalen tog ærbødigt imod, da Korinth Kulturhus i går var rammen om en vaskeægte filmfestival.

For første gang nogensinde skulle det vise sig, hvilken ottendeklasse i Faaborg-Midtfyn, der har mest talent til at begå sig i den glamourøse filmbranche.

Svaret er 8. b på Toftegårdsskolen i Faaborg, der tog fem ud af gårsdagens syv priser.

Retfærdigvis skal det indskydes, at den første skolefilmfestival i Faaborg-Midtfyn kun havde to deltagere - og eleverne fra 8. klasse på Nordagerskolen i Ringe måtte altså nøjes med to priser.

Seks dage med film

Blandt de feterede filmstjerner i Korinth Kulturhus var Sofie Grand og Frederikke Kjøller Egel.

De var begge med til at opfinde, optage og klippe filmen "Skæbnens gang", der tog publikumsprisen ved festivalen i går.

- Vi har arbejdet meget med filmanalyse i skolen, så det var fedt at blive kastet ud i, siger Sofie om projektet, der tog seks skoledage i maj fra første idé til den færdige film.

Første tanke var at lave en film fuld af fis og ballade, men hurtigt blev produktionen i stedet til et voldsomt drama om en storesøsters nedtur og selvmord efter hendes lillesøsters død i en bilulykke.

Ikke som tidligere

Begge piger er enige om, at filmarbejdet har betydet, at de ikke længere ser almindelige spillefilm på samme måde som tidligere.

- Vi har lært at se film fra nye vinkler og lægge mærke til de forskellige klip, fortæller Frederikke Kjøller Egel.

"Skæbnens gang" var blot en af ni film fra eleverne på Toftegårdsskolen og Nordagerskolen, men den var nomineret i alle kategorier. Og med diplomet i hånden på vej hjem til Faaborg manglede kun prikken over i'et for Sofie og Frederikke - hvis eleverne havde fået lov til at ankomme til festivalen i limousine.

Nul limo men en rød bus

Den idé havde Sofie og Frederikke fra skolefilmfestivalen i Svendborg, som har inspireret til festivalen i Faaborg-Midtfyn. På forhånd havde lærerne dog sagt nej, så i stedet måtte Faaborg-eleverne tage til takke med Toftegårdsskolens gamle røde DSB-bus, der til gengæld var gjort rent til lejligheden. Ud over Sofie Grand og Frederikke Kjøller Egel blev "Skæbnens gang" produceret af Chris Johnson, Kasper Kildevæld og Nicolaj Nielsen.

De mærkede et strejf af Hollywood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce