De giver den én på siden af kuglen

Lisbeth Christoffersen lægger an til slag, mens Jonna Ørnsø og avisens udsendte holder vejret. Faaborg Kroket Klub er på græs hele året, undtagen hvis frosten sætter ind.
Foto: Tim K. Jensen

De giver den én på siden af kuglen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Det kan godt være, de fleste forbinder kroket med et simpelt havespil, som først og fremmest henvender sig til børn.

Sådan en almindelig torsdag formiddag er det dog nærmere bedsteforældregenerationen, der svinger køllerne på Faaborg Stadion.

Og efter et par timer på en helt-efter-reglerne opsat kroketbane, så er der faktisk også spadseret op mod tre kilometer frem og tilbage.

- I dag spiller jeg med to kugler, og så bliver det jo faktisk det dobbelte, bemærker Jonna Ørnsø, der er formand for Faaborg Kroket Klub og også var en af hovedkræfterne bag klubbens oprettelse for fire år siden.
Foto: Tim K. Jensen

Mest pensionister

- Hør hvad laver du inde på vores bane, lyder et hjerteligt råb fra en af nabobanerne.

For der bliver skam gået op i, at spillet går ordentligt til med dets kugler, køller og bøjler, men det handler først og fremmest om at hygge og om at motionere.

- Det er mest pensionister, der er her, og vi har lidt svært ved at få nye medlemmer. Men det giver frisk luft, motion, og så skal man også bruge hjernen, fortæller Jonna Ørnsø, inden hun sætter spillet i gang ved at slå sin kugle gennem startbøjlen. En af de andre spillere på banen, Rigmor Hansen, er nybegynder, men hun hænger fint på, mens kuglerne spilles gennem buerne - eller i retning af modstandernes kugler for at lægge hindringer i vejen.

- Der er også nogen, der kalder det husmandsgolf, lyder det fra Jonna Ørnsø, inden hun med et præcist slag udbygger forspringet til modstanderne - i særdeleshed til avisens udsendte, der må stå af halvvejs gennem spillet for at redde en flig af æren.

Kroketspillerne skynder sig at indvende, at også nybegyndere hurtigt kan få fat om teknikken - og at spillet på få slag kan vende.

Medlemmer søges

Derfor, mener de, egner det sig til alle aldersgrupper, og Jonna Ørnsø ser gerne flere navne i medlemskartoteket end de nuværende 14.

Der er dog ikke planer om at flytte træningen torsdag mellem klokken 10 og 12, for de nuværende medlemmer er svære at lokke ud om aftenen. Og der skal jo også være plads til boldklubbens fodboldspillere, for kroketfolket fylder faktisk en god halv fodboldbane.

De giver den én på siden af kuglen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce