Faaborg: 66-årige Lisabeth Jensen og 76-årige Elly Jørgensen er to af de mange frivillige kræfter, der hver uge er med til at forsøde ældre borgeres hverdag på Tømmergården i Faaborg.

Lisabeth Jørgensen har været frivillig i nu i seks år.

- Jeg blev alene og blev spurgt, om jeg ville med herned. Jeg kunne ikke bare sidde derhjemme og vente, og så har jeg været her siden, forklarer den 66-årige, som har følgeskab i frivilligkorpset af Elly Jørgensen.

Hun har været frivillig på stedet i 10 år.

- Jeg stoppede med at arbejde, og så skulle der ske noget. Jeg har tidligere arbejdet på plejehjem, og det er dejligt at komme her. Jeg har aldrig haft en dag, hvor jeg ikke ville af sted, smiler Elly Jørgensen, som er fast hjælper på et af træningsholdene, mens Lisabeth Jensen har sin faste gang i caféen fredag eftermiddag.

De to er med til at sørge for, at der venter de ældre kaffe, hjemmebag, hygge og socialt samvær efter blandt andet de ugentlige træningshold.

Det er udelukkende frivillige folk, der sørger for den del.

Desuden sidder Lisabeth og Elly begge med i centerrådet og er med til at arrangere påskefrokost og udflugter for de ældre, og korpset af frivillige på Tømmergården er repræsenteret ved kommunens fejring af frivilligheden og foreningslivet den 26. februar.

Nominering varmer

Det er til prisen "Årets Frivillige-Sociale ildsjæl", og Elly Jørgensen og Lisabeth Jensen er valgt til at repræsentere gruppen ved festen.

- Jeg ved ikke, hvorfor det lige er os, men jeg sprang af glæde, da jeg fik at vide, at vi var nomineret, siger Lisabeth Jensen.

- Vi er meget stolte, og jeg svævede nærmest hele formiddagen. Det er meget flot, supplerer Elly Jørgensen, mens begge lader forstå, at de på ingen måde havde tænkt tanken, at de kunne blive nomineret til sådan en pris.

De er dog godt klar over, at deres indsats betyder en hel del for de ældre.

- Mange er enlige, så det er det sociale samvær, som betyder meget. Vi kan mærke og høre, hvis vi har lukket ned en uge. Så bliver det en lang weekend for mange, hvis de ikke kan komme her om fredagen, lyder det fra de to frivillige, som også selv har gavn af det frivillige arbejde.

- De giver også meget igen til os, når vi snakker om gamle dage. De er meget åbne, siger Lisabeth Jensen.

De to kan nu se frem til at stå på scenen den 26. februar. Uanset resultatet, så varmer nomineringen.

- Vi er da spændte, og det bliver en oplevelse. Bare det at være nomineret er vi stolte af, siger Elly Jørgensen, inden træningstimen er ved at være overstået, og dagens 10 deltagere finder vej til caféen.

Blandt dem er Åge Hansen. Og han er ikke i tvivl om, at de frivilliges nominering er velfortjent.

- Det er fortjent, for de sørger godt for os. Det er det vigtigste at komme herind og få kaffe, griner Åge Hansen.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.