De åbne armes Pilegård

Marianne Jørgensen, souschef, og Poul Højgaard, th. besigtiger pyntegræskar, før der lines op til Sensommermarked den 12. og 13. september kl. 10-17. Jacob ser til og har travlt med mange gøremål. Privatfoto

De åbne armes Pilegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal der snart være sensommermarked på Pilegården. I denne anledning fortæller de fra gården:

Der syltes, henkoges og konserveres. Der stilles telte op, slås græs, høstes squash, tomater, løg, kartofler. Der hugges brænde og og hentes æg.

Med blussende kinder står Karin, der trods sin lidenhed, hedder Kæmpe til efternavn. Hun pisker, rører og moser. Det bliver hyben-æblemarmelade.

Pilegaard i Palleshave er man vant til stor produktion.

Man er også vant til at sælge ud af de mange produkter. Og i den kommende weekend den 12. og 13. september er der lagt op til stor sensommerfest.

Stor egnsfest

Der ventes mellem 4000 og 5000 besøgende og til den store fest lørdag aften er der plads til 250 mennesker. Det er en stor egnsfest på Midtfyn.

Der ventes 75 udstillere og kræmmere. Det koster ikke andet end tilmelding, hvis man vil have sine ting med på markedet, og udvalget bliver uhyre broget.

- Ja, vi har vel nærmest, hvad man kan kalde både vildt og tamt, fortæller lederen af Pilegaard, Poul Højgaard. Man kan købe alle gårdens produkter og fra kræmmere og kunsthåndværkere er der alt fra filigran til møllehjul. Næsten, da. Man kan bestille et juletræ, og Poul Højgaard lægger ikke skjul på, at alle på arbejdsstedet glæder sig.

Glæden er nærmest til at tage at føle på.

Pædagogisk erfaring

Der lægges ikke skjul på, at dem, der arbejder på stedet nok for en stor dels vedkommende er dem, som ikke lige passer ind på det ordinære arbejdsmarked.

Dette skyldes måske det tværfaglige personale som er ansat, Poul Højgaard, er selv bondemand, men har arbejdet med mennesker i årtier.

Det samme gælder for Marianne Jørgensen, der er souchef.

Hun er uddannet social- og sundhedsassistent. Det øvrige personale har pædagogisk uddannelse og stor erfaring.

Det er det også, men der skal ikke være tvivl om, at alle ved, hvad de skal lave på Pilegaard.

Claus Bo passer omgivelserne med rive og skuffejern og synger en lille sang ind imellem.

Henrik passer 80 høns, Tonni passer geder, Troels er fyrpasser og så videre. Og ja. Der er også en sømudtrækker. Pilegaard får meget gammelt tømmer rundt om på egnen og det sidder der ofte store søm i.

Hvad er så mere naturligt end at man har en mand, der lige netop er ekspert i at få den ud. Claus har hukommelser for busplaner, så spørg bare.

Han kender også de 24 andres fødselsdage, hvornår de blev konfirmeret og hvad de bedst kan lide at spise.

Der er nok at se til på Pilegaard for tiden.

Og i denne uge er der så ekstra grund til at tørre sved af panden.

På lørdag, den 12. september klokken 10, slås døre og porte op. Og så er der ellers frit slag på De åbne Armes Arbejdsplads.

Der er fem tønder land at boltre sig på.

De åbne armes Pilegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce