Dansk Polyglas får kæmpeordre til verdens største vindmøllepark

Kurt Nielsen og Dansk Polyglas så behovet og vandt ordren. Nu skal der ansættes flere folk. Arkivfoto: Niels Svalebøg

Dansk Polyglas får kæmpeordre til verdens største vindmøllepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kompositvirksomheden Dansk Polyglas i Nr. Broby skal producere såkaldte TP-covers til verdens største vindmøllepark.

Broby: Der er travlhed hos kompositvirksomheden Dansk Polyglas i Nr. Broby i øjeblikket. Virksomheden er nemlig i gang med at producere såkaldte TP-covers til 176 vindmøller i en park, der opføres ud for Grimsby i England. Det bliver verdens hidtil største vindmøllepark.

Et TP Cover er et midlertidigt "låg", som lægges over vindmøllens fundament, så det beskytter de tekniske installationer inde i fundamentet, indtil selve vindmøllen kan sættes på. Der kan godt gå et par år fra fundamentet bliver sat på havbunden, til selve vindmøllen bliver monteret.

Den store ordre og efterspørgslen på komposit betyder, at Dansk Polyglas forventer at skulle ansætte 10 nye medarbejdere i de kommende måneder, fortæller direktør Kurt Nielsen.

- Vi vidste, at aftalen var på vej, så vi har allerede ansat nogle nye medarbejdere, men forventer at ansætte flere i de kommende måneder, siger Kurt Nielsen i en nyhedsbrev fra Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Det er en udfordring at skaffe dansk arbejdskraft, da relativt få mennesker i Danmark har erfaring med at arbejde med komposit. De fleste nye medarbejdere kommer derfor fra Østeuropa, hvor de er blevet anbefalet af de østeuropæiske medarbejdere, der allerede arbejder på virksomheden.

- Mange lignende virksomheder har flyttet produktionen til Østeuropa, derfor er det særligt svært at skaffe lokal arbejdskraft. Men er der en tømrer eller snedker eller lignende, som ønsker at arbejde med komposit-materialer, tager vi gerne imod, siger Kurt Nielsen, der lige nu har omkring 20 ansatte i virksomheden.

Kompliceret behov

Umiddelbart lyder det enkelt at skulle fremstille et låg til et fundament. Men det er et utrolig kompliceret behov, da det skal opfylde alle de krav, der er til offshore-brug, forklarer Kurt Nielsen.

- Formålet med TP-coveret er, at det skal kunne beskytte installationerne inde i det fundament, vindmøllen senere skal stå på. Samtidig skal man kunne komme til at arbejde med kabler under TP-coveret. Det skal være hurtigt at montere ude på vandet, og det skal kunne bruges i forbindelse med løft af udstyr inde i TP'en. Det skal desuden være vandtæt og samtidig ventilleret, fortæller han.

Sidst men ikke mindst skal det kunne holde til offshoremiljøet.

- Vi så det komplekse behov og har udviklet efter det. Og det har givet pote, siger en glad direktør.

Dansk Polyglas får kæmpeordre til verdens største vindmøllepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce