Dansekoryfæ søger nye dansere

Anette Kaltoft blev eksamineret danselærer i 1969 og har undervist i dans lige siden. Foto: Kurt Rasmussen

Dansekoryfæ søger nye dansere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem snart et halvt århundrede har Anette Kaltoft undervist i dans, og hun er stadigvæk parat til at starte nye dansehold op.

Ferritslev: Dansen trives i bedste velgående i Anette Kaltofts verden, selvom det er 48 år siden, hun første gang instruerede andre.

I dag underviser hun forskellige dansehold i Ferritslev Fritidshus, og her vil hun meget gerne udbrede dansekunsten til nye interesserede, for lysten til at undervise har hun ikke mistet.

- Jeg startede med at gå til dans, da jeg var 12 år, og som 15-årig var jeg ude at undervise andre, men først da jeg fyldte 18 og fik en Renault 4cv, kunne jeg for alvor tage rundt og undervise, fortæller hun, mens hun venter på de dansere, der har tilmeldt sig holdet, der danser hver torsdag aften under navnet, Torsdagsdanserne.

Det er jo dejligt at danse, og jeg kunne rigtig godt tænke mig, at der var flere nye, der vil starte op, så jeg har startet et begynderhold, hvor alle kan deltage
Anette Kaltoft
Danseinstruktøren betjener ghettoblasteren, der uden besvær kan spille Ferritslev Fritidshus op. Foto: Kurt Rasmussen
Danseinstruktøren betjener ghettoblasteren, der uden besvær kan spille Ferritslev Fritidshus op. Foto: Kurt Rasmussen

Eksamineret danselærer

Her bliver der svunget rundt til vals, cha-cha-cha, quickstep, rumba og mange andre inciterende rytmer, og Anette Kaltoft har godt styr på de forskellige fodtrin, der skal synkroniseres med takterne, for gennem årene har hun været en del rundt på Fyn og Langeland med sin egen danseskole.

- Jeg blev eksamineret danselærer 1. marts 1969, og 3. september 1972 startede jeg min egen danseskole, fortæller hun.

Hun nævner i flæng byer som Rolfsted, Ørbæk, Ferritslev, Ringe, Hundstrup, Flemløse, Ulbølle, Svendborg, Rudkøbing og Bagenkop som var blot nogle af de byer, hvor hun oprettede dansehold.

- Det var før, alle hallerne blev bygget, og dengang kunne man starte danseskole i alle mindre byer, fortæller hun med en smule vemod i stemmen.

Men selv om hun med tiden måtte lukke sine forskellige danseskoler, er hun ikke trist til mode, for hun har stadig kunnet bevare kontakten til sine tidligere elever.

Her er danserne i gang med en cha-cha-cha. Foto: Kurt Rasmussen
Her er danserne i gang med en cha-cha-cha. Foto: Kurt Rasmussen

Loyale dansere

- Efter 40 år med egen danseskole er jeg blevet ansat i Ferritslev Fritidshus, og efterhånden har jeg været her i fem år. Det er utrolig hyggeligt, for blandt danserne er der rigtig mange "gamle dansere" som er fulgt med fra blandt andet Langeland, Svendborg, Ebberup, Nyborg og Kværndrup, siger hun mens dansere fra det første aftenhold er ved at indfinde sig.

Der bliver hilst og storsmilet mens skoene bliver skiftet og stemningen er meget afslappet - ligesom tøjstilen. For der er ikke krav til påklædningen, som også kan være cowboybukser.

Efterhånden er ni dansere mødt op, men få minutter før tid mangler der stadig den 10. mand.

- Han skal nok nå det, lyder det fra en af danserne inde fra den store sal, hvor de har stillet sig klar.

- Jo, vi plejer at være meget præcise og møder altid til tiden, siger Anette Kaltoft.

Og ganske rigtigt: Klokken 18.44 - et minut før dansestart - møder den sidste mand ind, og de fem par kan starte.

De ti dansere er rutinerede og har danset hos Anette Kaltoft gennem adskillige år. Foto: Kurt Rasmussen
De ti dansere er rutinerede og har danset hos Anette Kaltoft gennem adskillige år. Foto: Kurt Rasmussen

Plads til nye dansere

Anette Kaltofts Ghettoblaster drøner derudaf med de inciterende rytmer, og med instruktørens hjælp er aftenens første dansehold kommet godt af sted.

- Det er jo dejligt at danse, og jeg kunne rigtig godt tænke mig, at der var flere nye, der vil starte op, så jeg har startet et begynderhold, hvor alle kan deltage, men vi mangler stadig nogle stykker, før vi kan begynde, siger hun og sender opfordringen videre til læserne.

Hvis man er interesseret i at tilmelde sig et dansehold for begyndere, kan man kontakte Anette Kaltoft på tlf: 66181280.

Dansekoryfæ søger nye dansere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce