De økologiske køer viser forårskåde dansetrin frem, når de kommer på græs den 23. april. Statsfængslet Søbysøgaard holder Økodag på Midtfyn.

Søby: Søndag den 23. april er danskerne inviteret til forårsfest med de økologiske malkekøer. I alt 65 økologiske gårde over hele landet inviterer til Økodag, hvor man kan opleve køerne danse af begejstring, når de firbenede lukkes ud på græs efter en vinter i stalden.

- Økodag er både en festdag for de økologiske køer og for danskerne. Og det er en mulighed for at opleve, hvilken forskel, man gør med sine indkøb, når man vælger økologi, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Med i alt 14.000 gæster var Statsfængslet Søbysøgaard den mest besøgte gård i hele landet ved den seneste Økodag. Her kan man opleve 125 økologiske jerseykøer springe på græs. Børnene kan blandt andet lege på en naturlegeplads arrangeret af lokale spejdere eller tage 'traktorkørekort', og kokken Claus Holm kommer og serverer smagsprøver på forskellige produkter.

- Økodagen giver de mange danske børn, der ikke har en naturlig tilknytning til landbruget, mulighed for at besøge en gård. Her kan forældre og bedsteforældre tage deres børn og børnebørn med ud og opleve, at øko-mælken ikke kommer fra en karton, men fra en økologisk malkeko, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening, og peger på, at Økodag er sjov og hyggelig forårssøndag.

Gårdene over hele landet holder åbent mellem klokken 10 og 14. Og præcis klokken 12 slåes stalddørene op over hele landet - også i landbruget på Søbysøgård. (pcb)