Danmarksmester i renovering: Helios-Teatrets forvandling kan vinde 100.000 kr.

Den var både elsket og hadet, da den blev bygget, facaden på Helios Film- og Kulturhus. Men nu kan den være med til at sikre, at Renover-prisen finder til Faaborg. Pressefoto

Danmarksmester i renovering: Helios-Teatrets forvandling kan vinde 100.000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af Helios-Teatret er med i kampen om at vinde Renover-prisen 2019. Vinderen modtageren statuette samt 100.000 kr.

Faaborg: Det lykkedes ikke i 2018, men måske bliver 2019 året, hvor Helios-Teatret i Faaborg bliver vinderen af Renover-prisen og kan bryste sig af "Danmarks bedste renoveringsprojekt". Faaborgs nye kulturhus er i hvert fald blandt de 157 indstillede projekter til prisen, som uddeles ved en ceremoni i september.

Renoveringen af Helios-Teatret fandt sted i 2016, hvor omdannelsen af den gamle biograf til et nyt kulturhus var et led i Faaborgs masterplan. Arkitektfirmaet Vandkunsten, som stod bag projektet, valgte at opføre Faaborgs nye kulturhus i massivtræ med en facade af polykarbonat, hvor kunstneren Emil Saltos lysinstallation, der skifter udseende alt efter, hvilket vejr der er, giver bygningen et unikt udseende.

"Indvendigt er særligt foyeren kreativt tænkt. Med foldevægge kan foyerarealet opdeles, så der kan afholdes flere og forskelligartede arrangementer på samme tid, hvilket udvider Helios-Teatrets funktion og cementerer dets position som kulturcentrum i Faaborg. Renoveringen af Helios Teatret er et godt eksempel på et projekt, der ikke kun forbinder gamle og nye bydele, men fusionerer kunst, arkitektur og materialer, og bevarer det, som fungerer, og nytænker det, der ikke gør.", lyder det i en pressemeddelelse.

Vi vil gerne med Renover-prisen sætte fokus på den store betydning en god renovering kan have. I stedet for at bygge nyt, tilpasser man noget eksisterende til nutidige behov. Udover at forlænge levetiden for en bygning, sikrer man på den måde også bæredygtighed og lokal forankring. Målet er, at prisen kan inspirere til endnu flere nytænkende renoveringsprojekter over hele landet.
Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.
Den fleksible foyer bliver fremhævet i indstillingen til Renover-prisen 2019. Pressefoto
Den fleksible foyer bliver fremhævet i indstillingen til Renover-prisen 2019. Pressefoto

Inspirerer andre

Renover-prisen uddeles hvert år, og udover æren følger der med prisen en check på 100.000 kroner.

- Renover hylder de gode renoveringer, der er rundt omkring i landet - og fremhæver det ene projekt, der lige er lidt bedre end de andre. Samtidig er prisen en cadeau til det samlede hold, der står bag renoveringen, siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.

Prisen handler ikke kun om godt håndværk. De renoverede bygninger skal også være funktionelle og opleves positivt af brugerne for at komme i betragtning:

- Vi vil gerne med Renover-prisen sætte fokus på den store betydning en god renovering kan have. I stedet for at bygge nyt, tilpasser man noget eksisterende til nutidige behov. Udover at forlænge levetiden for en bygning, sikrer man på den måde også bæredygtighed og lokal forankring. Målet er, at prisen kan inspirere til endnu flere nytænkende renoveringsprojekter over hele landet, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

De indstillede er fundet af et nomeringsudvalg bestående af en formand og tre medlemmer, som repræsenterer bygherre-erfaring, arkitekt- og ingeniørfaglig viden. Nu overtager 70 medlemmer af valgkollegiet, som skal kåre den endelige vinder. Valgkollegiet består af personer fra byggebranchen.

Danmarksmester i renovering: Helios-Teatrets forvandling kan vinde 100.000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce