Danmarks yngste?: Mille og Josefine springer ud som forfattere

Mille og Josefine går i 4. klasse og de er netop sprunget ud som forfattere med bogen Amalie og rensdyret Rane. Den er netop blevet udgivet på forlaget Rydendahl.Foto:Yilmaz Polat

Danmarks yngste?: Mille og Josefine springer ud som forfattere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mille Marie Jensen på 9 år og Josefine Egeskov på 10 har netop udgivet et juleeventyr om Amalie og rensdyret Rane. I et år har bogen været undervejs, og nu er de i gang med endnu en bog.

Årslev: Om de faktisk er Danmarks yngste, som de selv hævder, det bliver nok svært på stående fod at slå fast med sikkerhed.

Men de er helt sikkert blandt de yngste af slagsen, 9-årige Mille Marie Jensen og Josefine Egeskov på 10 år.

De to veninder går i fjerde klasse på Broskolen i Årslev, og foruden skoleelever kan de to piger nu også kalde sig for forfattere. De står nemlig bag bogen Amalie og rensdyret Rane, som netop er blevet udgivet.

- Det er sjovt at prøve det, men også lidt vildt, lyder det samstemmende fra de to unge forfattere, som med smil og grin lader forstå, at "vildt" er på den fede måde.

Bogen er et juleeventyr, og den har faktisk været undervejs i et år.

- Vi begyndte at skrive på den i tredje klasse. Vi kan godt lide at skrive og har en god fantasi, siger 9-årige Mille Marie Jensen, mens de to understreger, at de helt selv har skrevet hele bogen.

Den handler om Amalie, som bliver drillet, fordi hun tror på julemanden.

- Det var jul, da vi begyndte at skrive, og vi kan også lide julen, lyder svaret fra pigerne, om hvorfor det blev et juleeventyr.

Amalie og rensdyret Rane
Det er Mille Maria Jensen og Josefine Egeskov, som selv har forfattet bogen, der er udgivet på Rydendahl.Den handler om Amalie, som tit bliver drillet i skolen, fordi hun tror på julemanden. Men hovedperson ved, at han findes.  

Den koster 119 kroner og kan købes hos Trend Bazar og Bog & Ide i Ringe, Superbrugsen i Langeskov og hos Spar i Sdr. Nærå.

Den er også tilgængelig som udlån på biblioteket i Årslev. 

Bogen har også sin egen Facebook-side. Den hedder Amalie og rensdyret Rane.    

Stort projekt

Mens pigerne selv har arbejdet med handlingen, så er det Mille Marie Jensens mor, Stine Jensen, der har haft kontakt til forlaget.

- Pigerne kom og sagde, at de gerne ville være journalister, og om det så ikke var en god idé, at de havde udgivet en bog først, forklarer Stine Jensen, som undersøgte mulighederne og fik positiv respons.

I sidste uge blev et års arbejde så til virkelighed, da bogen landede i Årslev. Den er illustreret med tegninger, men den del er sendt gennem professionelle hænder - dog efter anvisninger fra forfatterne.

Pigerne har også selv peget på tilretninger. Blandt andet skulle det være højre gevir på rensdyret, der var knækket, og ikke det venstre.

- Det er et stort projekt, og der ligger en del arbejde bag, så vi har været rimelig spændte, siger Stine Jensen, som også kan melde om stor opbakning fra lokalområdet og skolen til pigernes bogprojekt.

- Da bogen udkom blev de fejret på skolen, og deres klasse skal opføre bogen som teaterstykke, bemærker en ret stolt mor.

Endnu en bog?

Bogen udkommer i 200 eksemplarer, og foruden et større arbejde er der også investeret et beløb i at få bogen udgivet. Bliver bøgerne solgt, så venter der også de to piger en skilling.

Allerede nu er efterspørgslen stor.

- Vi håber, at mange vil købe den til advenstsgave eller til jul, for det er et juleeventyr. Der er allerede mange, som har købt den, siger Josefine Egeskov, som sammen med forfatterkollegaen forleden var i den lokale Spar for at sælge og signerer bøger.

Det kommer de måske igen - men med en ny bog.

- Vi er allerede i gang med en ny bog. For vi kan godt lide dansk og skrive. Og bruge vores fantasi, slår Mille Marie Jensen fast.

Danmarks yngste?: Mille og Josefine springer ud som forfattere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce