Danmark Dejligst: Vester Aaby rockede med de kendte

Jimmy Colding sprang ned mellem publikum for at piske en stemning op. Det virkede. Foto: Torsten Cilleborg

Danmark Dejligst: Vester Aaby rockede med de kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark Dejligst satte et festlig og hyggeligt præg på sportspladsen, og 125 frivillige fik arrangementet til at klappe, men folk stod for spredt til at få stemningen helt op at ringe

Vester Aaby: - Vester Aaby som festivalby, den havde jeg godt nok ikke lige set komme, lød det fra en smilende Dea Pedersen, tilflytter til lillebyen, der pludselig blev en af Danmarks dejligste, da popmusikeren Rasmus Nøhr, noget uventet rullede sin dagsfestival henover byens gamle sportplads.

Ret beset havde Rasmus Nøhr da også først haft Faaborg i tankerne, men Rikke Bang Sørensen, relativ ny formand for Vester Aaby Idrætsforening, mente nu nok, at hun kunne tromme det fornøde antal frivillige sammen til at byde ind koncertarrangementet, og trak i sine kontakter.

- Aftalen var på plads i løbet af en time, og 125 frivillige sagde ja til at hjælpe uden at blinke, og nu har vi bare en fuldstændig fantastisk dag, konstaterede hun i en pause mellem hitmageren Kevin "Bro" Andreasen og Zididada.

 

125 frivillige sagde ja til at hjælpe uden at blinke, og nu har vi bare en fuldstændig fantastisk dag.
Rikke Bang Sørensen, formand for Vester Aaby Idrætsforening
De spillede
Danmark Dejlig præsenterede følgende navne i Vester Aaby:Zididada, Rasmus Nøhr, Bro, Mia Kjær, Elsborg/Maribo, Michael Hamilton, Posten, Piloten og Pianisten, Ugl & Fugl, One Vision

500-1000 publikummer

På forhånd kunne Rikke Bang Sørensen og de andre frivillige ikke helt finde ud af, hvor de skulle lægge forventningerne:

- Vi håber på 1.000, men kommer der 500 er vi også tilfredse, sagde hun forlods.

Da entreen var gratis, var det svært at få overblik over antallet af publikummer, men det har nok ligget et sted mellem de to bud, og det gav rigelig med plads på det relativt store område, hvor der var pænt langt mellem børnenes fine legeland, boderne og scenen. Til gengæld var det til at få ørenlyd, for dem der gerne ville snakke venner og bekendte.

 

Colding i øjenhøjde

For kunstnerne var det en smule opad bakke at få stemningen ved scenen helt op at ringe, så karismatiske Jimmy Coling, forsanger i Zididada sprang resolut ned og dansede syngende og flirtende rundt blandt publikum med mikrofonen i hånden. Det scorede han ret meget sympati på.

Det samme gjorde et af tidens nye hotte navne, Kevin "Bro" Andersen fra Rødovre. Han slog sidste år igennem med ørehængeren "Hvor er du, Bro?", og har blandt andet fulgt succesen op med "Er nettet nede?" I løbet af sommeren har det gjort ham til fast mand på plakaterne til de grønne koncerter, og også i Vester Aaby fik han begejstret et ungt publikum og stillede op til massevis af autografer og selfies.

- Det er fedt at være her. Det er ikke det største publikum, jeg har spillet for, men folk er vildt glade, og jeg kan godt lide ideen om, at alle bare kan møde op, og så får jeg bare en velkomst og en opbakning, jeg er helt vildt taknemmelig for, sagde han, mens securityfolkene guidede ham hen over pladsen.

 

Ungt for de unge

Jonathan Holm Madsen, 13 år og fra Vester Aaby, var taget med gutterne til Danmark Dejligst fortrinsvis for at høre Bro.

- Det var cool nok, men der måtte altså gerne have været nogle flere af de nye navne. De fleste er temmelig gamle, halvmukkede han, mens kammeraten Stanley Pedersen fra Katterød, tog sig til hovedet over prisen på en fransk hotdog:

- 20 kr. Det er jo helt sindssygt, vurderede han.

- Hvad havde så været en fair pris?

- Måske 15 kr., foreslog den 12-årige koncertdebuttant.

Dea Pedersen og hendes to døtre på syv og 10 år fandt ikke noget at klage over. De var fint tilfredse med, at de havde aflyst pigerne ridetime for at tage til koncert.

- Vi var nok ikke kommet af sted, hvis det ikke havde været gratis, og hvis det ikke havde været i Vester Aaby.

Danmark Dejligst: Vester Aaby rockede med de kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce