Danfoss-formand skal skaffe bro fra Fyn til Als

Jørgen Mads Clausen. Arkivfoto

Danfoss-formand skal skaffe bro fra Fyn til Als

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af dansk erhvervslivs topfigurer, Jørgen Mads Clausen, stiller sig nu i spidsen for kampen for en bro fra Fyn til Als.

Selv om det indtil videre kniber med at mobilisere landspolitisk vilje til at arbejde for en bro mellem Fyn og Als, så arbejder kommunernes Faaborg-Midtfyn og Sønderborg intenst videre på at bane den politiske vej for en bro.

Nu har projektet så fået et gevaldigt rygstød fra erhvervslivet. En af dansk erhvervslivs helt tunge drenge, Danfoss' bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen, er nemlig blevet valgt som formand for Als-Fyn-broens styregruppe.

Jørgen Mads Clausen har i flere år været fortaler for en fast forbindelse mellem Fyn og Sønderjylland, og i en pressemeddelelse glæder han sig til nu for alvor at få fyret op under visionen.

- En fast forbindelse vil være et boost til udviklingen i Syddanmark, og den vil med ét gøre det markant mere attraktivt at drive virksomhed og bo i regionen. Den vil løfte det sydlige Danmark og vil samtidig løse nogle store nationale trafikproblemer, så det er en god investering. Ikke kun lokalt og regionalt, men også nationalt, siger Jørgen Mads Clausen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at projektet ikke skal ses som en konkurrent til højaktuelle infrastrukturprojekter, som for eksempel en udvidelse af den vestfynske motorvej.

- Det tager jo tid at bygge en bro, så vi er nødt til at være fremsynede, hvis vi skal sikre vækst og udvikling, ikke kun i de store byer, men også i Syddanmark, siger Jørgen Mads Clausen.

Første skridt for de nye bro-frontkæmpere er at få lavet en række detaljerede undersøgelser af, hvad en bro vil betyde for samfundsøkonomien, for miljøet - og hvordan milliardprojektet kan finansieres. Og efter Jørgen Mads Clausens vurdering, så vil broen blive en gevinst for den store samfundskasse.

- Hvis vi ser bort fra de store byer og knudepunkter, er en bro mellem Fyn og Als et af de tre infrastrukturprojekter i Danmark, der giver det bedste afkast. Så en bro vil være en investering, der tjener sig selv hjem igen, og derfor kan det også være interessant for blandt andet pensionskasser at investere i projektet. Det er noget af det, vi vil undersøge nærmere i den kommende tid, siger Jørgen Mads Clausen i pressemeddelelsen.

Med sig i styregruppen bag projektet har Danfoss-formanden Knud Erik Hansen, indehaver og direktør i Carl Hansen & Søn, Christian Thygesen (V), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg, Hans Stavnsager (S), kommunalpolitiker og borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn, Anne Møllegaard Mortensen (DF), der er viceborgmester i Faaborg-Midtfyn, Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti), byrådsmedlem i Sønderborg og Tom Holden (V), byrådsmedlem i Sønderborg.

Danfoss-formand skal skaffe bro fra Fyn til Als

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce