Faaborg: Dagplejerne Karina Andersen, Øster Møllervej, og Mette Holm Jørgensen, Søtoften, er blevet mere mobile med deres børn, efter de via sponsorgaver har sikret sig en elcykel hver. Dagplejegruppen i Faaborg har ellers i forvejen én elcykel, men den er der 21 dagplejere, der deles om.

- Mette og jeg ville gerne have hver vores egen, så vi kan komme ud i naturen med børnene efter fastere rutiner, der vil sige mindst en gang om ugen. Nu kan vi tage en tur til stranden i Dyreborg, Naturlegepladsen ved Gåsebjergsand eller Pipstorn Skov. Det giver en stor frihedsgrad, forklarer Karina Andersen.

Mette Holm Jørgensen pointerer, at formålet også er at styrke børnenes motorik og indlæring ved at være ude i naturen.

De to dagplejere har selv lavet projektbeskrivelse og en ansøgning, så de er blevet tilgodeset af Shell Faaborg, Entreprenør Rasmussen og Billum Farver samt en loge, der ikke ønsker sit navn nævnt. Den samlede pris for de to eldrevne ladcykler er på cirka 40.000 kroner.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.