Daginstitutioner mangler børn


Daginstitutioner mangler børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FYRINGER: De to store institutioner i Ringe har måttet afskedige pædagoger
RINGE: Så længe nogen kan huske har børnehavepladser været en mangelvare. Men med de seneste års generelle nedgang i børnetallet er den situation vendt 180 grader.

Nu er det pludselig et problem at fylde børnehaverne op, og i Ringe Kommune betyder det helt konkret, at man har måtte fyre folk i to institutioner. Nemlig de to største - Hættegården og Vesterparken.

Farvel til 20 børn

I Hættegården, hvor man er normeret til 60 børn, kommer der kun 50 fra august.

- Vi har kunnet forudse situationen i et stykke tid, fordi vi har usædvanligt mange børn, der skal i skole her til august, siger souschef i børnehaven, Charlotte Frank.

- Vi sender lige omkring 20 børn i skole, og vi har nok vidst, at det var urealistisk at få så mange nye ind, tilføjer hun.

Derfor har Hættegården måttet opsige en enkelt pædagog, ligesom børnehaveafdelingen i Vesterparken må vinke farvel til en kollega.

Små børnehaver går fri

Til gengæld bliver der ingen reduktioner i personalestaben i kommunens omegnsinstitutioner, oplyser børne- og kulturchef Tonni Jørgensen.

- Kapaciteten her svarer bedre til efterspørgslen, siger han.

De små institutioner nyder nu godt af, at de reelt har været holdt lidt nede normeringsmæssigt, således at nedadgående udsving i børnetallet ikke omgående resulterer i overkapacitet.

- De små lokalsamfund er jo mere følsomme over for udsving, så vi har med vilje holdt dem på et niveau, som vi vurderede ville passe også i fremtiden, siger Tonni Jørgensen.

En kapacitet der holder

Børne- og kulturchefen kan derfor ikke nære sig for at nævne, at Ringe Kommune måske har været mere forudseende end mange andre kommuner.

- En del kommuner har nok forbygget sig i de senere år, hvor efterspørgselen på børnehavepasning har været konstant stigende, men det har vi ikke i Ringe Kommune, påpeger Tonni Jørgensen, der mener, institutionsstrukturen i kommunen er ganske fornuftig. Så langt øjet rækker.

Desuden, tilføjer Tonni Jørgensen, har tilflytningen til kommunen modvirket noget af nedgangen i børnetallet, så underskuddet på småbørnskontoen er knapt så stort, som det kunne have været.

Daginstitutioner mangler børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce