Dårlig moral, dommer


Dårlig moral, dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 28. december 2004 blev en speciel dag. Jeg gik uden for min ejendom. Da jeg hørte rasende hundeglam, gik jeg efter lyden, blev efter kort tid mødt af flere stykker råvildt, der flygtede i vild rædsel.

Jeg fandt hurtigt en ruhåret hønsehund, der havde fat i bagbenet på et stykke råvildt. Råvildtet skreg for sit liv. Hunden slap, da jeg tog godt fat i den. Jeg havde desværre ikke noget bånd eller reb. Det havde heller ikke hjulpet meget, fordi hunden kun havde et elastisk halsbånd på. Da jeg prøvede at tage hunden med mig, bed den ud efter mig, og jeg lod den løbe.

Men det, der virkelig tændte mit temperament, var følgende: Det var en autoriseret schweiss-hundemand, der havde sendt sin hund ind i en skov med god vildtbestand. Det er efter min mening ikke hverken god etik ej heller moral. Jeg kender reglerne for schweiss-eftersøgning, men der er vel ingen god jæger, der sender sin hund efter et stykke anskudt vildt i et område, hvor chancen for frisk er 20 gange større.

Det, man kalder hetz, bruges med omtanke og ikke som skydning med spredehagl.

Jeg taler ikke om en hr.- hvem-som-helst, når jeg omtaler schweiss-hundeføreren. Det er en anerkendt dommer med stor erfaring. Er det, hvad man kan forvente af ham?

Dårlig moral, dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce