DSB vil have liv i bygningen: Vær med til at give Ringe Station ny fremtid

Ringe Station er for tiden lukket på grund af hærværk. Selv om den nydelige bygning er opført i en tid, hvor der blev bygget solidt, har det indvendige inventar ikke kunnet modstå de vandaler, der fra tid til anden tilsyneladende har fundet glæde ved at ødelægge fællesskabets værdier. Foto: Tim Visti

DSB vil have liv i bygningen: Vær med til at give Ringe Station ny fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften er der borgermøde på togstationen i Ringe - om Ringes udvikling i almindelighed og om den halvtomme stationsbygning i særdeleshed.

Ringe: Adskillige år er gået, siden den sidste togbillet blev solgt på billetkontoret på Ringe Station. Og endnu længere er det siden, man i kiosken på stedet kunne købe en Yankee-bar og en pakke tyggegummi til rejsen.

I dag bruges stationen som venterum, men en betydelig del af den gamle smukke bygning står tom, og derfor har DSB taget kontakt til Faaborg-Midtfyn Kommune for at få en snak om en ny fremtid for stationen. Det fortæller arkitekt i kommunen, Hanne Raunsmed.

- DSB er i gang med et projekt, der handler om, at gamle stationer ikke skal stå tomme, og vi er så blevet spurgt, om vi kan se nogle idéer, forklarer hun.

Mandag aften bliver hele Ringe så taget med på råd. I hvert fald dem, der møder op på stationen mellem klokken 19 og 21, hvor der er borgermøde om Ringes udvikling. Her lægger specialkonsulent i DSB Christian Kahr Andersen også vejen forbi - og viser rundt.

Borgermødet er en del af en turné rundt i Faaborg-Midtfyn, som politikerne i kommunens Kultur- og Lokalsamfundsudvalg har sat sig for at gennemføre, og politikerne er derfor klar til at tage imod forslag og gode råd fra Ringe-borgerne - også om andre emner end stationens fremtid.

Ifølge Hanne Raunsmed har DSB ikke planer om at sælge stationsbygningen - blandt andet fordi jernbaneselskabet bruger en del af kælderen til teknikrum for Svendborgbanen. Men DSB er klar til at udleje de tomme kvadratmeter, og så er spørgsmålet, hvad stedet kan bruges til.

- Hvis Ringes delebutik kommer til at gå godt, så ville stationen på sigt være et fint vindue lige dér, hvor mange kommer til byen. Nogle har også talt om en socialøkonomisk virksomhed, et sted hvor man kan få en kop kaffe, men uden at det er en decideret konkurrent til andre caféer, forklarer Hanne Raunsmed.

1800 togpassagerer går ifølge DSB hver dag forbi stationsbygningen, og dertil kommer den almindelige trafik på Stationsvej. Ringe Station blev bygget i 1876.

DSB vil have liv i bygningen: Vær med til at give Ringe Station ny fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce