Lørdag var der danmarksmesterskab i brætspillet Partners på Ryslinge Høj- og Efterskole

Ryslinge: - Nå, det var den, du sad og overvågede, siger Marie Andersen, Odense.

Sammen med veninden Amalie Scott Hansen, der stammer fra Ringe, er hun til danmarksmesterskab i brætspillet Partners, der lørdag finder sted på Ryslinge Høj- og Efterskole.

32 par har kvalificeret sig til danmarksmesterskabet i brætspillet, der bedst kan betegnes som en avanceret form for Ludo.

Nyfortolkning af Ludo

Partners beskrives som en nyfortolkning af det klassiske Ludospil, men i stedet for at bruge terninger, spiller man med kort.Derudover spiller man sammen i par, to mod to.

Det gælder om at være taktisk, hvor det traditionelle Ludospil mere er baseret på held.

Veninderne har spillet sig frem til kvartfinalen, hvor de møder Tove Seest og Carsten Allerslev fra Esbjerg. Parrene sidder skråt over for hinanden. Der bliver ikke vekslet mange ord, til gengæld virker blikkende, der ryger over bordet, ganske indforståede.

Det lykkes Carsten Allerslev at få endnu en brik i mål.

- Du har fået lov at gå meget i fred, hva'?, bemærker Amalie Scott Hansen, der efterhånden er ved at være presset. Modstanderne er dygtige, og spillet er tæt.

 

Morten Skovhus, administerende direktør for Game Inventors

- DM lyder godt

Det er Ryslinge Høj- og Efterskole og spilproducenten Game Inventors, der står bag danmarksmesterskabet, der finder sted for første gang.

- Det har været et tilløbsstykke uden lige. Da vi satte de 300 billetter til salg, var der faktisk knap 5000 mennesker, der forsøgte at købe billet, og derfor bliver vi nødt til at udvide det betragteligt næste år, siger adm. direktør for Game Inventors, Morten Skovhus.

Marie Andersen og Amalie Scott Hansen købte billet, fordi de syntes, det lød godt at kunne sige, at de havde været til DM.

- Det var for hyggens skyld, men vi begyndte at gå op i det, efterhånden som vi vandt det ene spil efter det andet, fortæller Amalie Scott Hansen.

Veninderne kvalificerede sig til en af de 32 DM-pladser ved en regional turnering i Odense, hvor de dystede mod en række andre fynske hold.

Desværre viser modstanderne fra Esbjerg sig at være for stærke, og de vinder en kneben sejr.

Vinderne af danmarksmesterskabet blev i øvrigt John Søndergaard og Michael Nielsen fra Vestjylland. Amalie Scott Hansen og Marie Andersen fik en 8. plads.

  • Af: