DF-viceborgmester Anne M. Mortensen kalder borgmester Christian Thygesens (V) exit fra politik for trist

Faaborg-Midtfyn: Anne Møllegaard Mortensen, Dansk Folkepartis viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, kalder onsdagens melding om, at borgmester Christian Thygesen (V) forlader indenfor to år, for spændende.

- Han har levet fint op til mine forventninger, så det er selvfølgelig lidt trist at høre, men der ligger så nye kort på bordet, og det bliver spændende at følge, hvad der skal ske fremadrettet, konstaterer viceborgmesteren.

Hvad tænker du om, at han kun har siddet på posten i to år?

- Han har været meget klar i spyttet lige fra starten af. Han har ikke gjort noget, han ikke har sagt. Det kunne risikere at nå hertil. Vi vidste godt, det ville ende med, at han nåede til den beslutning, tilføjer hun.

Sidste år stod Christian Thygesen i spidsen for at sætte gang i den store udviklingsstrategi og en chefreform. Skal han ikke være med til at følge det mere til dørs?

- Det er helt op til ham at vurdere, hvor han synes, at han har lyst til at lægge sine kræfter. Manden er kommet fra erhvervslivet ind i politik, og det er to vidt forskellige verdener. Der er ingen tvivl om, at han har gode kompetencer i erhvervslivet. Det har jeg efterlyst, og det har han levet fantastisk op til, svarer Anne Møllegaard Mortensen.

Det er ikke sådan, at I nu drømmer ekstra meget om borgmesterposten?

- Det er så nyt, og der er to år til næste valg, så det tager jeg stille og roligt. Vi tager en ting ad gangen. Man skal også være ydmyg overfor sådan en rolle, forklarer viceborgmesteren.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
2
Ny V-spids måske til sommer

Ny V-spids måske til sommer

1
Vil forlade politik: Faaborg-Midtfyn får ny borgmester

Vil forlade politik: Faaborg-Midtfyn får ny borgmester

Se videoen: Derfor stopper Christian Thygesen

Se videoen: Derfor stopper Christian Thygesen