Cykelryttere fik folk ud af sengen

Byen var pakket med folk fra Ringe og omegn. De kom for at få et glimt af cykelrytterne i Post Danmark Rundt. Feltet cyklede i går fra Ringe med kurs mod Odense kl. 10.00.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Cykelryttere fik folk ud af sengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe midtby var pakket med mennesker fra morgenstunden, da Post Danmark Rundt gæstede byen

RINGE: - Se mor, det er ham fra fjernsynet.

10-årige Kim Sørensen fra Nr. Broby peger beundrende i retning af Brian Holm, der netop er ankommet til Ringe med sit hold, Team Columbia.

På trods af det noget tidlige tidspunkt er midtbyen allerede sort af mennesker, der spændte venter på, at cykelrytterne skal dukke op.

Rytterne har tilbragt natten på Hotel Nyborg Strand og skal kl. 10.00 starte deres fjerde etape af Post Danmark Rundt. For første gang nogensinde har Ringe fået lov til at skyde starten af.

Imponerende fremmøde

- Jeg tror, at Danmarks Cykel Union var imponeret over, hvor mange der mødte op og fulgte med i løbet sidste år, da de kørte igennem området. Derfor fik vi lov til at være startby, gætter borgmester Bo Andersen, der sammen med transportminister Carina Christensen og resten af byen venter på, at rytterne skal dukke op.

I mellemtiden spiller countryrock-bandet Montana Country On The Rocks, der siden i onsdags har fulgt rytterne fra starten i Holstebro.

Ikke nødvendigt at lokke

Butikkerne slog allerede dørene op kl. 8.00 for at lokke byens borgere tidligt ud af sengen. Men at dømme ud fra den tætpakkede forsamling var det ikke nødvendigt at bruge ekstra lokkemidler.

- Vi er her kun for at se rytterne. Det er da hyggeligt, at butikkerne også har åbent, men det er ikke derfor, vi er kommet. Vi skal se, om vi ikke kan få nogle billeder af de kendte, griner Betina Skov fra Årslev, hvis mand allerede er gået på jagt med sit kamera.

Cykeltur på standby

Da rytterne lidt efter lidt dukker op på podiet og bliver præsenteret af blandt andre Hans Otto Bisgaard, er det ikke til at komme frem for bare mennesker.

Borgmester Bo Andersen er da også mere end tilfreds med dagens forløb:

- Det ville have været virkelig ærgerligt, hvis der kun var dukket 50 mennesker op. Men det er gået over al forventning. Når det kommer til cykelsport, bakker folk i byen virkelig op, lyder det fra Bo Andersen, imens Tom Lund fra Dansk Cykel Union giver ham et skulderklap.

Desværre er det usikkert, om borgmesterens egen drøm om en cykeltur til Paris med Team Rynkeby kan blive til virkelighed.

- Jeg har overbelastet mit knæ. Det er noget med brusken under knæskallen, der ikke har det for godt. Så nu siger min læge, at jeg skal undgå racercykler i mindst et halvt år. Så vi må lige se tiden an, fortæller han.

Da rytterne, hvis knæ til gengæld ikke fejlede noget, cyklede af sted fra Ringe, var det med kurs mod Sejerskovvej i Odense.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag

Cykelryttere fik folk ud af sengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce