Cykelløb spærrer Faaborg af

Cykelrytterne har for længst opdaget, at Faaborg med Svanninge Bakker er ideelt til cykelløb, som det ses her under 2. afdeling af Post Cuppen i 2004. 26. til 29. juni er der atter gode ben i bakkerne, når DM i Landevejscykling 2008 afvikles i Faaborg og omegn.
Foto: Poul Madsen

Cykelløb spærrer Faaborg af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM i landevejscykling betyder afspærringer på havnen og forventet pres på p-pladserne

FAABORG: - Vi prøver at tage højde for det hele, men folk må være indstillet på ventetid for at komme ud af byen.

Sådan siger ingeniør ved Faaborg-Midtfyn Kommunes vejkontor Flemming Mogensen om de forskellige afspærringer, der vil ske i Faaborg i forbindelse med afviklingen af DM i landevejscykling 2008.
Der er afspærring på Havnegade, Chr. IX's Vej og Banegårdspladsen i Faaborg, samt strækningen fra Nyborgvej op gennem Svanninge. På Odensevej og Sundvejen vil det ikke være muligt at køre i Odenseretningen, mens der afvikles linjeløb 28. og 29. juni.
Der er afspærring på Havnegade, Chr. IX's Vej og Banegårdspladsen i Faaborg, samt strækningen fra Nyborgvej op gennem Svanninge. På Odensevej og Sundvejen vil det ikke være muligt at køre i Odenseretningen, mens der afvikles linjeløb 28. og 29. juni.

Enkeltstart

Torsdag 26. juni er der enkeltstart fra Jomfrulågen ved Fionia Bank. I den forbindelse er Banegårdspladsen, Chr. IX's Vej og Havnegade spærret mellem klokken 14.30 og 21.

Det vil sige helt spærret er der ikke. Et enkelt spor vil være åbent fra Jomfrulågen og hen til det første lyskryds ved Østerbrogade for de biler, der skal til og fra færgen.

Og ligeledes er der åbent for alle busserne.

- Dem leder vi under enkeltstarten ud ad Østerbrogade og Svendborgvej, fortæller Flemming Mogensen.

Enkeltstarten for såvel juniorer, damer og elitecykelrytterne går via rundkørslen ved Jem og Fix, Sundvej og Nyborgvej, med vendepunkt efter Korinth. Turen tilbage til målet ved slagteriet går via den gamle Odensevej og sygehuset.

Spærret landevej

Selve linjeløbet foregår lørdag 28. juni for damerne, og den efterfølgende dag er det først juniorerne og dernæst eliterytterne, der skal op på jernhestene.

I den forbindelse vil der udover arealet på havnen værre afspærret for bilister på landevejsstrækningen gennem Svanninges bakker og bjerge (Vængegyden, Bjergevej og Dalkildegårdsallé) indtil Odensevej.

Der vil dog ikke være afspærret for folk med bopæl i området.

Præcis, hvordan den knast skal løses, kunne Flemming Mogensen ikke sige endeligt i går. Men en løsning kunne være, at det brev, der bliver sendt ud til de berørte beboere, skal medbringes i bilen som dokumentation over for Politihjemmeværnet, der er placeret ved løbets forskellige afspærringer.

På selve Odensevej vil der være afspærret i sporet mod Odense, mens det er tilladt for biler at køre i samme retning som cykelrytterne, der her kommer op i høj fart fra Svanninge Bakker til målet ved slagteriet i Faaborg.

Det betyder altså, at bilister, der skal fra Faaborg til Odense må køre via Korinth og Sollerup.

Om lørdagen vil afspærringerne gælde fra klokken 12 til 17. Om søndagen vil afspærringerne gælde fra klokken 7 til 18.

For eliterytterne skydes løbet i gang søndag klokken 12, og rytterne skal cykle den kuperede rute 16 gange, hvilket i alt bliver til 196,8 km.

Fra flere sider i Faaborg er der udtrykt forventning om, at cykelløbet kan trække 15.000-20.000 gæster til byen. Skønnet er baseret ud fra tidligere erfaringer i andre byer.

Parkeringspres

Flemming Mogensen forventer derfor stort pres på parkeringsmulighederne i byen.

Han fortæller, at det bliver nødvendigt at lade gæster parkere ved Johan Rantzaus Vej ligesom under sommerrock, og så må de gå det sidste stykke ned til målområdet.

Der vil være udførlig skiltning over alt, lover han.

- Hvis folk kommer ind i byen før afspærringerne, så har vi parkeringspladserne i byen. Men det kan blive svært at komme ud igen, siger Flemming Mogensen, der opfordrer faaborgenserne til at sørge for at komme af sted i god tid, hvis de skal ud af byen.

- Der bliver gener. Det er vi helt klar over. Men vi må appellere til folk om at opføre sig fornuftigt, siger Flemming Jørgensen.

Turistchef i Faaborg-Midtfyn Kommune Lene-Marianne Nielsen tror, at folk generelt er villige til at tage det sure med det søde.

- Jeg tror, at folk indstillet på det, når det er sådan et arrangement, siger Lene-Marianne Nielsen.

Hun sidder ligeledes i bestyrelsen i Faaborgs handelstandsforening.

- Og dér er der utrolig stor opbakning til arrangementet. Det er helt sikkert, siger hun.

Cykelløb spærrer Faaborg af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce