Cykelhjelme, veste og skilte: To projekter på Midtfyn har fået hjælp til at fremme sikkerheden

Børnene på Espe Skole kan se frem til, at frivillige forældre kan hjælpe dem med sikkerheden på vejen endnu mere med donationen fra TrygFonden. Arkivfoto: René Johansen

Cykelhjelme, veste og skilte: To projekter på Midtfyn har fået hjælp til at fremme sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har i alt delt tre millioner kroner ud i støtte til projekter på Fyn, der fremmer sikkerheden, trygheden og sundheden. På Midtfyn er der også blevet delt støtte ud. To projekter har fået hjælp til flere ting, der skal skabe sikkerhed for børnenes færden i trafikken.

Espe/Sdr. Nærå: Trygheden, sundheden og sikkerheden på Fyn har fået bedre muligheder for at udvikle sig takket være en økonomisk indsprøjtning i millionstørrelsen. TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har nemlig for nylig doneret i alt 3,1 millioner kroner kroner til projekter, der er målrettet Fyn og øernes borgere.

Det er noget, som også Midtfyn mærker til. Espe Skole og Sdr. Nærå Børnehus er nemlig blandt dem, der har fået del i de 136.200 kroner, der er doneret konkret til sikkerhed. Espe Skole har fået doneret sikkerhedsudstyr som veste, regnslag og skilte for 2000 kroner. Det nye udstyr skal være med til, at frivillige forældre kan være med til at hjælpe skolepatruljen med at skabe sikkerhed på vejene omkring skolen.

Hos Sdr. Nærå Børnehus er der blevet doneret cykelhjelme for 2600 kroner. De skal hjælpe børnene med at cykle sikkert og færdes i trafikken.

- Vi har en trafiklegegruppe for de kommende skolebørn. De skal lære at være trafiksikre gennem cykellege, så de kan cykle i skole. Men det er også en god måde for børnene at socialisere sig på. De lærer at tage hensyn til hinanden, siger Majbrit Hindsgavl Nielsen, leder af børnehaven og sfo hos Sdr. Nærå Børnehus.

Lederen kan se frem til at modtage otte cykelhjelme inden for de næste to måneder.

Det er muligt at søge fra puljen et par gange om året. Og det er TrygFondens regionale råd, der vælger, hvem der får støtte. Der er store projekter, der modtager op til flere hundredetusind kroner i støtte, men der er også mindre projekter, som sikkerheden på Espe Skole og i Sdr. Nærå Børnehus, der modtager mindre beløb. Noget, der også er vigtigt for TrygFondens regionale råd ifølge Merete Kabel fra TrygFonden.

- De gør meget ud af at fremme lokale projekter, for det er ikke altid, kommunerne har lige mange penge til at gøre det selv, siger Merete Kabel fra TrygFonden.

Støtten er da også naturligt noget, der bliver set positivt på hos lederen af Sdr. Nærå Børnehus.

- Det er en rigtig fin mulighed. Også at der kommer fokus på sundhed og trafiksikkerhed, siger Majbrit Hindsgavl Nielsen, der dog erkender, at støtten ikke er decideret nødvendig.

- Man kan sige, at det som sådan ikke er nødvendigt, men at de kan cykle med ens cykelhjelme, samler og giver noget sammenhold, siger hun.

Cykelhjelme, veste og skilte: To projekter på Midtfyn har fået hjælp til at fremme sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce