Cirkushunde skal have nye ejere

Lederen af dyreinternatet i Ringe, Annie Nielsen, er rystet over episoden mandag, hvor fem boxere blev afhentet af en kontaktperson. Hundene blev bange og gemte sig i et hjørne af buret.
Foto: Mie Schärfe

Cirkushunde skal have nye ejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boxere var skræmte, da de forlod internat. Husdyrenes Vel efterspørger lovgivning, der kan beskytte dyrene

MIDTFYN: Cirkushundene, som forleden blev fjernet fra deres ejer, befinder sig ikke længere på dyreinternatet nord for Ringe.

De sidste fem boxere blev hentet mandag af en kontaktperson og er anbragt på en midlertidig adresse i Dømmestrup efter aftale med politiet, oplyser Flemming Hansen fra lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn.

Udleveringen skete dog meget mod personalets vilje, fortæller den daglige leder, Annie Nielsen, der selv var til stede under episoden.

Meget skræmte

- Hundene gemte sig helt oppe i et hjørne af burene og knurrede, da vi forsøgte at få dem ud. Det var tydeligt, at de var meget skræmte. Vi så gerne, at dyrene kunne få lov til at blive hos os, indtil sagen mod ejeren er overstået. Men politiet har sagt god for udleveringen, og så er der ikke meget, vi kan gøre. Vi står tilbage magtesløse og frustrerede, siger Annie Nielsen, der efterspørger en lovgivning på området, der kan beskytte dyrene.

Det sammen gør Karin Sørensen, der er formand for Husdyrenes Vel og tilsynsførende på internatet.

- Jeg synes ikke det er OK at fjerne dyrene, og slet ikke på den måde, som det er foregået, hvor personen nærmest skubbede personalet til side. Desuden er tre af hundene syge, og den ene var lige ved at dø for os i sidste uge, fortæller hun og tilføjer, at sagen kan få konsekvenser for det fremtidige samarbejde mellem politiet og internatet, der drives af Husdyrenes Vel.

Frivillig aftale

Det er dyrlæge Jesper Burgaard fra Årslev Dyreklinik, der har godkendt de nye forhold. Det er dog ikke meningen, at cirkushundene skal blive i Dømmestrup. Ejeren har nemlig indgået en aftale med politiet om, at boxerne bliver formidlet videre. Om der er penge involveret, ved han ikke, men politiet får oplyst navn og adresse på ejerne, fortæller han.

- På den måde har man mulighed for at tjekke, at hundene ikke bare kommer tilbage til deres gamle ejer efter to uger, siger Jesper Burgaard og tilføjer, at det allerede er lykkedes at finde en ny familie til fire af hundene.

Nu gælder det de sidste fem, der blev fjernet mandag. Ejeren, Janos Dubsky, ønsker ikke at kommentere sagen, fordi han stadig er sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven. Ifølge Flemming Hansen har politiet afsluttet sin efterforskning og overgivet sagen til juristerne.

- Det ender formentlig med en bødestraf. Vi har hele tiden sagt, at når forholdene for hundene var bragt i orden, så ville ejeren få dem tilbage, siger vicepolitikommissæren, der ikke ønsker at kommentere dyrlægens oplysninger om, at der er indgået en aftale med Janos Dubsky.

Uanset hvad føler Karin Sørensen sig ikke overbevist om, at dyrene havner i de rigtige hænder.

- Jeg er bange for, at de nye ejere ikke ved, hvordan man behandler en syg hund. Men så får vi jo nok dyrene tilbage igen, bemærker hun.

Cirkushunde skal have nye ejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce