"Nye akademiske muligheder" er tilsyneladende årsagen til Møllers exit fra lokalpolitik.

Faaborg-Midtfyn: Allerede inden valgkampen for alvor er skudt i gang, trækker den konservative Faaborg-politiker Andreas Møller sit kandidatur til efterårets kommunalvalg i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det oplyser Andreas Møller i en video med titlen "Status og politik" til sine 2687 følgere på Facebooksiden "Andreas Møller".

"I mit eget liv er der sket nogle omvæltninger. Jeg har fået nogle spændende akademiske muligheder, som jeg kan få lov til at efterfølge. Og det glæder jeg mig meget til.

Andreas Møller

 Født 10. august 1985 og er dermed 31 år i dag.

Han er uddannet cand.scient.pol fra Syddansk Universitet i 2010 og har derudover en kandidatgrad i Europæiske Studier, som han færdiggjorde i 2014.

Løbende har han boet og arbejdet i Italien, Belgien, Tjekkiet og Tyrkiet. Her har han blandt andet været i praktik ved den tidligere formand for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy.

I december blev han sammen med sin albanske kone Ida Møller, forælder til lille Maribella Møller. Det var den gode oplevelse familien havde på Svendborg Sygehus, der fik ham til at gå ind i kampen mod lukningen af fødeafdelingen på Svendborg Sygehus. Parret venter endnu et barn.

Ved siden af at have en stol i Faaborg/Midtfyn Kommunes byråd, er den konservative politiker underviser på Hf/VUC i Marstal på Ærø.

 

- Gandhi, Indiens frihedsleder og nationale guru, sagde: "Lev, som hvis du skulle dø i morgen, og lær, som hvis du skulle leve for evigt". Dette vil jeg efterleve til fulde," siger Andreas Møller blandt andet i videoen.

Andreas Møller stod ellers som nummer to på de konservatives syv kandidater lange liste til det kommende kommunalvalg. På toppen af listen står Søren Clemmensen, og Andreas Møller blev efterfulgt af sin far, Steffen Møller, der efter en lang karriere som økonom håber at få debut i lokalpolitik.

I maj trak Andreas Møller også sit kandidatur til Regionrådet, hvor han var opstillet som nummer syv på Konservatives liste. Her angav Andreas Møller "familiære årsager" som baggrunden for tilbagetrækningen.

Markeret sig på mærkesager

31-årige Andreas Møller blev en del af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn i 2015, hvor han tog over, da Venstres Jane Heitmann søgte orlov fra det lokalpolitiske. Efteråret før havde Andreas Møller skiftet Venstre ud med de Konservative, men da han stadig var Venstres førstesuppleant, som han blev valgt til ved kommunalvalget i 2013, blev han på den måde den eneste konservative i kommunalbestyrelsen.

Andreas Møller har i sit politiske virke særligt slået sig op på mærkesager som bevarelsen af fødeafdelingen i Svendborg, bevaringen af Korinth Kro og akutbilen i Faaborg. Her har Andreas Møller ført kampagner, samlet borgere til protestmarcher og samlet tilhængere i Facebookgrupper.

Desuden har han været kendt som en kontroversiel politiker, der flere gange er kommet på kant både med journalister og politiske modstandere.

Senest i "røvhulssagen" fra Faaborg, hvor spidskandidat fra Radikale Søren Hillers hævdede, at Andreas Møller havde kaldt ham "et stort røvhul" på gaden i Faaborg.

"Stem på listefæller"

"Til dem af jer, der støtter mig, og til dem af jer, som jeg ved vil stemme på mig i FMK, til dem af jer, der har kæmpet sammen med mig både med akutbil og andre ting, der har jeg en dybfølt og indtrængende bøn. Jeg håber, I vil stemme på mine listefæller. Og det er i særdeleshed Søren Clemmensen og Steffen Møller. De er simpelthen midlet til at bryde de skandaler og ledelsesmæssige svigt, der er i vores kommune," siger Andreas Møller i videoen, der blev offentliggjort søndag aften.

Andreas Møller lover i videoen sine følgere, at der forsat vil være god grund til at følge nu snart ex-politikerens gøren og laden på Facebook, da nye projekter er på vej.

"Jeg kan her og nu løfte sløret for, at der måske er et filmprojekt under opsejling. Det bliver også spændende," fortæller han.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.

Mere om emnet

Se alle
1
Tre spidskandidater til regionen vil redde fødeafdelingen i Svendborg

Tre spidskandidater til regionen vil redde fødeafdelingen i Svendborg

5
Kommentar: Stille i lokalpolitikken uden Andreas Møller

Kommentar: Stille i lokalpolitikken uden Andreas Møller

Møller huskes for kampen for akutbilen

Møller huskes for kampen for akutbilen