Chok-halvering: Kun 54 elever har søgt Faaborg Gymnasium

Det er en alvorlig situation, lyder det fra rektor Sophie Holm Strøm.

Chok-halvering: Kun 54 elever har søgt Faaborg Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasiet i Faaborg er presset - blot 54 elever starter i 1.g efter sommerferien. Lærerfyringer kan ikke undgås, lyder det fra rektor Sophie Strøm.

(Opdateret med kommentar og ansøgertal fra Midtfyns Gymnasium)

Faaborg: For andet år i træk oplever Faaborg Gymnasium et fald i antallet af elever, der søger skolen. Blot 54 elever har søgt om at starte på Faaborg Gymnasium efter sommerferien, og det er en halvering af søgningen på blot to år. Sidste år var der 65 elever, der havde søgt på nuværende tidspunkt.

Nedgangen skal blandt andet ses i lyset af, at 170 færre unge på Fyn har søgt en gymnasial uddannelse i år, sammenlignet med sidste år.

For rektor Sophie Holm Strøm på Faaborg Gymnasium er det selvfølgelig en ærgerlig udvikling.

- Vi havde forventet en nedgang, men ikke så stor. Vi havde håbet på, at 40 procent af ungdomsårgangen ville søge gymnasiet, som er gennemsnittet i regionen. Men der er noget, der tyder på, at der ikke er så mange, der er uddannelsesparate i Faaborg-området, som andre steder, og det slår også igennem hos os, siger hun.

Faldet fra 65 til 54 elever kan ikke undgå at få personalemæssige konsekvenser. Skolen kommer sandsynligvis til at reducere antallet af 1.g-klasser fra tre til to.

- Det er det, vi er begyndt at tale lidt efter. Det bliver nok den vej, det går. Så vi kommer til at få brug for færre lærere, end vi har nu. Det kan desværre ikke undgås, siger Sophie Holm Strøm.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er endog meget skuffet over udviklingen.

- Jeg er jo selvfølgelig ærgerlig over, at der ikke er flere unge mennesker i Faaborg, der får glæde af det fantastiske tilbud, vi har. Over de seneste tre år har vi jo ligget markant over karaktersnittet, når man sammenligner med den socio-økonomiske reference, siger hun.

Fynbus skabte uro

Ifølge Sophie holm Strøm er der heller ikke det store håb om, at Faaborg Gymnasium kan hente overskuds-elever fra andre gymnasier i år.

- Det bliver nok et fåtal. Der er tilbagegang flere steder, så det bliver nok kun nogle få, vi kan få fordelt til os, siger hun.

Hun vil ikke afvise, at Fynbus' udmelding i januar om, at det kunne bliver nødvendigt at nedlægge nogle af de regionale busruter, også har spillet en rolle. Udmeldingen viste sig senere at bero på en regnefejl, og blev trukket tilbage. Men da var skaden sket.

- Det kan man i hvert fald godt frygte, og det er jeg selvfølgelig også rigtig ærgerlig over. De unge bekymrer sig naturligvis for, hvilke transportmulighederne de har til og fra gymnasiet, siger Sophie Strøm.

Kan det her simpelthen true skolens eksistens?

- Det er en vanskelig situation - det er svært at sige andet end det. Men jeg er overbevist om, at vi har en ungdomsuddannelse i Faaborg de næste mange år, siger Sophie Strøm.

Også dyk på Midtfyns Gymnasium

Også Midtfyns Gymnasium har oplevet en markant nedgang i søgningen i år, sammenlignet med sidste år. 119 har søgt det almene gymnasium stx på Midtfyns Gymnasium. Det tal var 178 sidste år, hvor søgningen var rekordstor. Dertil kommer 18 elever til den særlige Asperger-klasse.

- Det er en markant tilbagegang, som vi selvfølgelig prøver at undersøge årsagen til. Vi er i gang med at undersøge, om der er nogle forskydninger i forhold til, om der er flere i år, end der plejer, som har valgt 10.klasse. Men vi ved ikke, om det er det, fortæller vicerektor Per Torp Pedersen.

Chok-halvering: Kun 54 elever har søgt Faaborg Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce