Charmeoffensiv på arbejdsmarkedet

Eva Larsen og Per Andersen har stor nytte af Årslev Kommunes kursus for ledige med nedsat arbejdsevne.
Foto: Poul Madsen

Charmeoffensiv på arbejdsmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KURSUS: Arbejdsløse fleksjobbere gør kur til virksomheder

ÅRSLEV: En nedslidt ryg, et ødelagt knæ eller en dårlig hørelse kan være et hårdt slag mod tilværelsen.

Men det behøver langt fra at være ensbetydende med, at livet er slut. Og da slet ikke arbejdslivet. Bare fordi man ikke kan arbejde så hårdt og så længe som før, behøver man ikke have udspillet sin rolle på arbejdsmarkedet.

Det er budskabet fra de 13 kursister, der for tiden mødes i Bøgeparkens fælleshus i Årslev for at få hjælp og hjælpe hinanden til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Kursisterne udgør Årslev Kommunes skare af arbejdsløse fleksjobbere. Deres budskab er rettet mod de virksomheder, der endnu ikke har overvejet at ansætte en medarbejder med nedsat arbejdsevne.

- De store firmaer er som regel gode til at ansætte folk i fleksjob, men der er mange af de små, der ikke er opmærksomme på muligheden.

Sådan siger PerAndersen, der er en af de 13 kursusdeltagere. Han er udlært slagter og har arbejdet siden han var 14, men i de seneste år har han døjet med en dårlig skulder. Indtil januar arbejdede han i fleksjob på slagteri i Odense, men mistede sit arbejde efter en sparerunde.

- Jeg vil gerne blive inden for faget, så jeg har kontaktet en række små slagtermestre.Men de ved ikke, hvad et fleksjob er. De tror, det er noget, der vil koste dem ekstra, fortæller Per Andersen.

Folder og møde

For at komme uvidenheden til livs og skabe opmærksomhed omkring fleksjob, har kursisterne lavet en folder, som de i disse dage deler ud til virksomhederne i Årslev Kommune. I folderen er der både informationer om begrebet fleksjob og en invitation til et møde på fredag.

- Det er nemmere at fortælle om detaljerne ansigt til ansigt. Vi vil også gerne have mulighed for at præsentere os selv og hvad vi står for, forklarer Eva Larsen, en anden af kursets deltagere.

Hun er uddannet skrædder og har desuden arbejdet på et gartneri. På grund af nedslidning i armene kan hun ikke længere arbejde med nogen af sine to fag og er derfor nødt til at sadle helt om.

- Der er mange ting, jeg gerne vil prøve kræfter med, jeg vil for eksempel gerne arbejde i en sfo. Problemet er bare, at jeg ikke kan klare at arbejde så lang tid af gangen og at jeg af og til må melde mig syg, så det skal arbejdsgiverne være indforståede med.

Alle under 67 med nedsat arbejdsevne kan komme i betragtning til et fleksjob. Alt efter hvor ringe arbejdsevnen er, yder kommunen tilskud til den ansattes løn, helt op til to tredjedele af lønnen.

Kravet til arbejdsgiveren er, at der tages hensyn til den ansattes behov for særlige arbejdsopgaver, hvilepauser eller fridage.

- Alarmklokkerne behøver bestemt ikke at ringe, fordi en person med nedsat arbejdsevne søger et job, understreger PerAndersen.

Kurset for de ledige fleksjobbere arrangeres af Årslev Kommune. Deltagerne har især øvet sig i at lave ansøgninger og cv'er, men har også arbejdet med at tænke i alternative jobbaner og udveksle erfaringer.

Charmeoffensiv på arbejdsmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce