Gitte og Per Blaabjerg er både gamle rotter i faget og nogle af de yngste ejere af en campingplads i Danmark.

Bøjden: Der er hækkene. De skal trimmes. De grønne græsterrasser ned mod vandet skal ses efter. Stabiliseres. Iføres nyt rullegræs. I samtlige 27 hytter er rullegardinerne blevet skiftet, fordi gæsterne sidste år klagede over de gamle. Så er der minigolfbanen, legepladserne, toilethusene, poolen, vandlandet. Det nye personale. Markedsføringen. Og til sidst gruset. Det skal rives.

Her holder Gitte Blaabjerg en pause og tillader sig selv at trække vejret en ekstra gang, før hun nøgternt konstaterer:

- Der er ret meget, vi skal nå.

Men hun og gemalen, Per Blaabjerg, ved også om nogen, hvad der kræves, inden campingsæsonen begynder i påskeugen på CampOne Bøjden Strand. De to var Danmarks yngste campingpladsejere, da de overtog Løgismose Strand Camping i 1992. Det er nu 24 år siden, og med den 25. åbning sidder forberedelserne på rygraden.

- Der er ikke så meget kriller i maven længere, inden vi åbner for en ny sæson. Nu er det vist mere business as usual, sådan er det jo, når man har prøvet det så mange gange, som vi har. Men det må du altså helst ikke skrive, siger Gitte Blaabjerg og griner.

Fem-stjernede ambitioner

Det er svært at forestille sig lige nu, mens campingpladsen med den idylliske udsigt ligger bar og tom, næsten slumrende, hen under en tung martshimmel, men i løbet af påsken bliver den vakt til live.

I de travleste uger ikke bare lever den femstjernede campingplads - den formelig sprudler i et mylder af cirka 1000 campister, der nyder livet, omgivelserne og forhåbentlig også vejret.

- Der er rigtig meget, vi ikke er herrer over i den her branche, og vejret er én ting. Vi har oplevet både brand og storm, så det eneste, vi faktisk kan gøre for at få gæsterne til at komme her igen efter en dårlig sommer, er at sørge for gode rammer, siger Per Blaa-bjerg.

Siden 2005 har parret haft papir på, at rammerne på deres campingplads i Bøjden og siden også de to, de har udvidet forretningen med i Skagen og Assens, har fortjent fem stjerner i campingguides og titlen som "SuperPlatz" ifølge tyske standarder.

- Vi er begge to perfektionister, og vi ved fra vores egne campingferier rundt om i Europa, at det gør en stor forskel, at du kan se på stjernerne i guidebøgerne, at tingene er i orden, hvor du kommer hen. Og så er vi nok også så ambitiøse, at vi er nødt til at sætte os mål som at blive fem-stjerne, for at det skal blive ved med at være sjovt, siger Per Blaabjerg.

Tid til luksuscamping

Et sted bøjer den nu 46-årige campingpladsejer sig ned over en lampe, der trænger til et kærligt dask efter en lang vinter. Et andet sted giver han en hånd med, hvor en af de campingvogne, der skal udlejes, er ved at blive udvidet med et fortelt.

Indeni er den hvid og strømlinet, ren luksus i seks meters længde, komplet med dobbeltseng, stort køkken, hvide lædersofaer ved bordet og et badeværelse.

- Aihj, sådan en her skal vi altså have engang, henånder Gitte Blaabjerg og slår sig ned på et af de hvide sæder.

- Og hvornår skal vi så bruge den? Når vi går på pension måske, spørger Per Blaabjerg fra forteltet.

Her må Gitte give sig og indrømme, at hun ikke ved, hvornår de egentlig skulle få tid til at campere, selv om de begge to elsker det. Livet som ejere af tre campingpladser er ikke kun mere end et fuldtidsarbejde, mens sæsonen står på, det er det også i løbet af vinteren, når der skal gøres reklame og planlægges for den næste sæson.

Men sådan er det, og sådan har det været i nu 24 år.

Flasket op med drømmen

Faktisk mødtes de lige her på skråningen ned mod vandet ved Bøjden. De var 12 og 14 år gamle. Den ene var lige blevet konfirmeret og tog sig en sommeraften sammen til at spørge den anden, Gitte, om hun ville med ned til bålet med ham.

- Hun så bare på mig, som jeg var idiot, griner Per Blaa-bjerg.

Senere skulle den indstilling heldigvis ændre sig, og de var begge to kun i starten af 20'erne, da de kastede sig ud i det som selvstændige i campingbranchen, en drøm, Per havde arvet efter sine forældre, der drev CampOne Bøjden Strand indtil 2002.

- Det var i høj grad Pers drøm at få sin egen campingplads. Men jeg har ikke et øjeblik fortrudt, at jeg gik med på den. For jeg vidste allerede dengang, at jeg ville have mange børn, og at jeg ville have tiden til at være omkring dem og passe dem selv. Og her har vi kunnet udleve begge vores drømme, fortæller Gitte Blaabjerg.

De første år holdt hun fast i sit job som kontorassistent og brugte sin fritid på campingpladsen, men senere overgav hun sig og rykkede ind i administrationen på fuld tid.

I dag må de efterhånden betegnes som gamle rotter i faget. De joker med, at de snart er klar til pension. Og alligevel er de stadig nogle af de yngste i branchen.

- Det er lidt et mærkeligt sted at være. Men vi brænder stadig for det, selv om vi godt kan blive frustrerede over, at reglerne for campingpladser er lige så rigide, som de var, da vi startede for 24 år siden. Vi har udvidet med to ekstra campingpladser og skabt vores eget lille brand i en stor branche. Hvad der lige skal ske fremover, er et godt spørgsmål. Det koster kræfter at udvide og være ambitiøse, og vi er jo ikke helt unge længere. Så nu må vi se, siger Per Blaabjerg.

- Lige nu fokuserer vi godt nok mest på at få påsken og de første gæster klaret. Det er altid den første udfordring, og så er vi ekstra glade bagefter, tilføjer Gitte Blaabjerg.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.