Efter sommerferien skal 15-årige Camilla Aaen Olesen fra Faaborg på sit livs oplevelse. Hun skal på et års udvekslingsophold i Taiwan, sponsoreret af Faaborg Rotary Klub.

- Det er mit store ønske at komme på udveksling, siger Camilla Aaen Olesen.

- Taiwan er et spændende land med meget anderledes kultur og levevis end den danske. Jeg får også en enestående mulighed for at lære sproget, som er kinesisk.

Hendes søster Louise var også på udveksling med Rotary for tre år siden til netop Taiwan, og det blev en fantastisk oplevelse for hende. Derfor har Camilla også lyst til at tage til Taiwan.

- Når jeg kommer hjem til Danmark igen, kan jeg formentlig tale en del kinesisk, og det kan min søster også, så det kan blive helt sjovt at vi begge kan tale et så fremmedartet sprog som det kinesiske, forklarer Camilla Aaen Olesen.

Hun går i 9. klasse på Toftegårdsskolen i Faaborg.

Det bliver noget anderledes for Camilla at skulle bo i et fremmed land uden sin familie. Til gengæld får hun tre nye familier i Taiwan i form af sine værtsfamilier og mulighed for at møde unge mennesker fra Taiwan og andre lande.

200 årligt

Camilla er en af omkring 200 unge, som Rotary i Danmark hvert år sender ud som udvekslingsstudenter.

Det overordnede formål med Rotarys ungdomsudveksling er at fremme international forståelse og give de unge oplevelser for livet, da de vil komme til at opleve andre landes levevis, følge deres skikke og skoleundervisning i omgivelser, der er vidt forskellige fra deres hjemlige forhold.

Camilla Aaen Olesen skal i løbet af det næste skoleår gå på en skole i Taiwan, som svarer til det danske gymnasium og bo hos tre forskellige værtsfamilier for at få et nuanceret indtryk af den lokale levevis i Taiwan og få et stort netværk.

Man kan læse mere om Rotarys udvekslingsprogram på hjemmesiden www.rotary-yep.dk.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.