Et flertal i kommunalbestyrelsen vedtog mandag aften en ny bymidteplan for Ringe, men først efter en længere debat om p-pladser. DF, SF og K stemte mod planen på grund af muligheden for at nedlægge p-pladser.

Ringe: Et godt resultat og en ambitiøs og spændende plan.

Sådan lød det hele vejen rundt i byrådssalen i Faaborg mandag aften, da de folkevalgte kommunalpolitikere skulle tage stilling til en ny plan for Ringe bymidte.

Men trods de mange anerkendende tilkendegivelser, så var der på ingen måde enighed om at stemme bymidteplanen igennem.

Både Dansk Folkeparti, Konservative Søren Clemmensen samt SFs Torben Smith stemte nej til planen, der har til formål at sikre Ringe en livlig bymidte med et blomstrende handelsliv.

Det overrasker mig, at vi ikke er blevet enige om, at sende det her frem samlet. Det er ikke givet, at det sker, og der skal arbejdes videre med det, for det vil være en lokalplan, der skal gøre det muligt. Det her er et inspirationskatalog

Søren Kristensen, Venstre

Planens mulighed for en såkaldt fortætning af bymidten med eksempelvis byggeri i stedet for p-pladser på Centrumpladsen og ved Kirkepladsen fik dem til at vende tommefingeren ned.

- Det er et fint arbejde, der er lavet, og det er koncentreret om bymidten, for det handler om, at folk ikke skal bruge motorvejen mod nord eller syd (for at handle ind i Odense eller Svendborg, red.). Men man opnår det stik modsatte ved at nedlægge p-pladser i midtbyen, mente Søren Clemmensen.

Flad stationsby

Han lagde sig dermed i kølvandet på Torben Smith (SF), der, trods et nej, så flere gode ting i bymidteplanen. Blandt andet at man stadig skal have bykernen, og at der peges på muligheden for i en periode at lukke Algade af for biler.

Det blev forsøgt i december, og SF'eren ser gerne, at det også sker i en periode til sommer.

- Desværre er der to afsnit i planen om byfortætning. Det er problematisk, at 110 p-pladser kan stilles tilrådighed for kantbyggeri, hvor man så kører igennem en vej med boliger på begge sider, lød det fra SF'eren, der samtidig påpegede, at handelslivet og borgere med behov for at komme på især jobcentret i det tidligere sygehus vil lide under manglen på p-pladser.

- Byfortætning kan være en god idé, men jeg kan blive usikker på, hvad man mener her, når man også vil lave kantbyggeri på Stationsvej, og hvor der så er et billede af en blomsterkasse. Og også på Ørbækvej ved rådhuset. Ringe er en flad stationsby og ikke en storby, sagde Toben Smith.

Knap så skeptisk er Venstres Søren Kristensen, der slog fast, at bymidteplanen ikke er endegyldigt, men skal inspirere og kun giver mulighed for, at p-pladserne kan fjernes.

- Det overrasker mig, at vi ikke er blevet enige om, at sende det her frem samlet. Det er ikke givet, at det sker at p-pladserne forsvinder, og der skal arbejdes videre med det, for det vil være en lokalplan, der skal gøre det muligt. Det her er et inspirationskatalog, understregede han.

- Det er godt resultat, som påpeger vigtige ting, som at indfaldsvejene kan signalere, at der sker noget i Ringe, og passager kan gøres mere spændende og trække folk ind i bymidten. Det giver god mening, og vi er obs på p-pladser, forklarede Søren Kristensen med henvisning til, at der faktisk skal laves en parkeringsstrategi.

Død plads

Tanja Kromann Clausen (S) slog på, at Ringes bymidte har brug for det hverdagsliv, som en byfortætning med flere boliger vil give.

- Det viser undersøgelser. Vi skal ikke være bange for at nytænke Ringe, lød det fra hende, mens Mads Holdgaard også var klar på anderledes tanker.

- Vi skal ikke lade os begrænse af p-pladser, mente Alternativets mand.

Både borger og handelslivet har været inddraget i arbejdet med at finde frem til en ny bymidteplan. Det arbejde har Anne-Merete Mikkelsen fulgt tæt i mere end to år.

- Mange borgere siger, at Centrumpladsen er den mest døde plads, som ikke kan bruges til noget, og det mest uheldige, der er lavet i Ringe. Det kan vi nu prøve at lave om på, sagde Anne-Merete Mikkelsen, mens Enhedslistens Morten Schjøtt forgæves forsøgte at komme med et stille kompromis, som måske kunne få parterne til at nå hinanden.

- Vi kunne trække i håndbremsen og lade os få parkeringsstrategien på plads først, mente han.

Det blev dog aldrig en reel mulighed, og dermed stemte de fire DF'ere, Søren Clemmensen (K) og Torben Smith (SF) mod planen.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
2
Bymidteplan: Centrumpladsen i Ringe skal bebygges

Bymidteplan: Centrumpladsen i Ringe skal bebygges

Ringes midtby skal have hjertemassage

Ringes midtby skal have hjertemassage

Vild idérigdom kommer Ringes bymidte til undsætning

Vild idérigdom kommer Ringes bymidte til undsætning