Byrådsmedlem på tom station


Byrådsmedlem på tom station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Jørn Bach-Hansen, Socialdemokratisk medlem af Faaborg Byråd, var tæt på den kaotiske ambulance- og hjælpesituation ved et uheld tirsdag morgen i rundkørslen ved Herregårdscentret i Faaborg.

Som omtalt i Stiftstidende i går lå en 14-årig pige efter et cykeluheld i 21 minutter, før hun fik ambulancehjælp, selvom Falck-stationen ligger kun 200 meter væk. De tre reddere på vagt var alle ude på andre opgaver. Sygehuset nægtede samtidig at tage imod pigen, fordi skadestuen er lukket.

Jørn Bach-Hansen passerede uheldsstedet på cykel på vej til arbejde. Da han så der var mange hjælpere, valgte han at fortsætte hen på Falck-stationen for at finde ud af, hvorfor der ikke kom nogen ambulance. Jørn Bach-Hansen fortæller:

- Jeg måtte konstatere, at stationen var tom.

- Hvordan havde du det med at se det?

- Det havde jeg det bestemt ikke godt med - og heller ikke med, at pigen ikke kunne få hjælp på sygehuset. Denne sag er et klart eksempel på den forringelse, som Faaborg har været igennem med hensyn til ambulancer og sygehus-beredskab. Det er kun Fyns Amt, der kan ændre denne situation, og det skulle undre mig, om vi ikke på baggrund af denne sag tager spørgsmålet op igen.

Redegørelse fra Falck

Efter at den tilskadekomne pige havde ventet på ambulancen fra Glamsbjerg i 21 minutter, blev hun kørt til behandling på Svendborg Sygehus - en køretur på godt en halv time.

Taxa-chauffør Michael Søgaard, Faaborg, der selv hjalp til ved uheldet, er rasende. Han siger:

- Jeg vil opfordre til et folkeligt oprør på Faaborg-egnen som forælder og borger. Næste gang kan det være ens eget barn, der ligger dér.

Bjarne Brøndum, leder af Faaborg Politi, forsøgte at få pigen behandlet på sygehuset, men altså forgæves. Han spørger:

- Hvad nu, hvis vi havde stået med en tilskadekommen med åbent kraniebrud - eller det havde været ti graders kulde?

Gårsdagens uheld med en responstid på 21 minutter bliver i øvrigt et af dem, Falck skal redegøre direkte for over for amtets politikere. Det skal Falck nemlig ved samtlige responstider på over 15 minutter.

Byrådsmedlem på tom station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce