Byggeriet af byhotellet i Ringe skrider frem. Holder tidsplanen, vil de nye overnatningspladser være klar 1. juli

Ringe: En mild vinter har været særdeles gavnlig for byggeriet af nye overnatningspladser ved Midtfyns Fritidscenter.

Lige nu er tømrerne i gang med at rejse spær på det første af de fire huse, som hver skal rumme otte lejligheder.

- Så snart taget er lagt på, går murerne i gang. Det bliver sådan, at et hus af gangen laves færdigt, siger centerchef i Midtfyns Fritidscenter, Rune Bille.

Han kan notere sig, at fraværet af sne og frost har betydet, at tidsplanen ser ud til at holde. Netop vinterbyggeriet var en ukendt faktor i bestræbelserne på at få byggeriet færdigt i løbet af første halvår 2016.

Byggeriet begyndte i slutningen af november 2015, da den daværende villa på grunden blev jævnet med jorden.

- De knokler på, og der er styr på det. Det går stærkt, og på onsdag (9. marts, red.) ved vi helt præcist, hvornår vi kan starte salget af overnatninger. Jeg tror, at det bliver 1. juli, lyder det fra Rune Bille.

- Det er selvfølgelig bedre end 1. oktober, hvor højsæsonen er slut. Men skulle jeg selv bestemme, havde 1. maj været bedre, for det er her, at den primære udlejningssæson begynder, forklarer centerchefen, der dog er ganske godt tilfreds med, at han i løbet af få måneder kan råde over 96 nye overnatningspladser.

Det er tømrermester Carsten Knudsen og forretningsmanden Kurt Poulsen, som i første omgang skyder de godt 18 millioner kroner i byhotellet.

Desuden har fritidscentret hentet en halv million kroner hos lokale. De penge skal bruges på indretningen af de 32 lejligheder.

- Det er ret imponerende. Det er lokalpatrioter, som synes, at det her er en god idé og kommer med deres lommepenge og siger, at dem må vi gerne låne, siger Rune Bille, som skal skaffe cirka 200.000 kroner mere til den del.

Dermed kan han sige farvel til de gamle slidte værelser i vandrehjemmet.

- Når vi krydser 1. januar 2018, skal byhotellet gerne være en sund forretning. Og vi skal også tjene penge til at betale lånene tilbage, siger Rune Bille, der i maj forventer at invitere interesserede på besøg, hvor man kan se og høre mere om byggeriet.

- Der er mange, der kommer forbi og kigger på byggeriet. Det er også byens og borgernes projekt. Jeg skal bare sørge for at leje det ud, siger Rune Bille.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.