Byfest for de tunge drenge

Næstformand i Brobyværk Handels- og Håndværkerforening, Henning Petersen, bidrog med et pænt antal kilo til bestyrelsens samlede vægt.
Foto: Hans Østergaard

Byfest for de tunge drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man må tillægge handels- og håndværkerforeningens bestyrelse en vis vægt, men dog ikke så meget som mange havde gættet på.

BROBYVÆRK: Et halvt års forberedelse blev i går forløst på flotteste vis, da Brobyværk Handels og Håndværkerforening i går fejrede sit 25 års jubilæum med 20 veteranbiler, helstegt pattegris og masser af god musik fra ladvognen.

- Det har klappet perfekt, siger en forpustet formand, Ove Andersen, lørdag eftermiddag, da Fyens Stiftstidende kigger forbi.

Ove Andersen vurderer, at omkring 500 på dette tidspunkt har lagt vejen om ad pladsen ved Midtfyns Bryghus og hans egen blomsterforretning.

Vejret er perfekt, og alle godt 100 spisebilletter til pattegrisen med salat er revet væk.

Så Ove Andersen har svært ved at få armene ned.

- Det er utrolig positivt at stå sammen om at lave sådan et arrangement. Men der skal så mange kræfter til, så det er ikke noget, man gør hvert år, siger han, mens landmand Erik Larsen ankommer til stedet med en grisevægt på traktorens lift.

Grisevægten skal bruges til dagens højdepunkt: Den fem mand store bestyrelse skal vejes.

Brobyværks borgere har kunnet gætte på bestyrelsens samlede vægt. Den, der kommer tættest på, har vundet en kro-ophold til 1500 kroner.

Nu skal spændingen udløses.

- Dem, der kan være i den, skal da over i grisevægten, instruerer Ove Andersen, der ikke selv døjer med for meget på sidebenene.
Ingen byfest uden en god fadbamse, der her bliver indtaget i godt selskab med menneskets bedste ven.
Ingen byfest uden en god fadbamse, der her bliver indtaget i godt selskab med menneskets bedste ven.
Foto: Hans Østergaard

Træk maven ind

Men andre medlemmer må sande, at det ikke er muligt at trække maven så meget ind, at der var plads på den smalle grisevægt, så forudseende folk har heldigvis fremskaffet en god gammeldags lægevægt med skydelod.

Med sine 140 kilo bidrager håndværker Henning Petersen absolut til at sparke vægten i vejret. Alligevel holder vægten for den samlede bestyrelse sig på under et halvt ton - nemlig 491,5 kilo, for nu at være helt nøjagtig.

Og det overraskede tilsyneladende en del af de omkring 200, der havde deltaget i gættelegen.

Slankekur

Som Ove Andersen muntert siger fra ladvognen, da vinderen skal findes:

- Mange havde gættet på over et halvt ton. Men, narh ... Det var for voldsomt. Vi har været på slankekur hele ugen.

Da vedkommende, som var kommet tættest på at gætte rigtigt, ikke selv var til stede, som konkurrencereglerne ellers foreskriver, gik førstepræmien i stedet til Maria Sparvath, der med sit gæt 492,1 kilo var næst-tættest på.

Hun er ganske vist datter af Ove Andersen og har muligvis haft mulighed for at kende vægten på en femtedel af bestyrelsen.

Men selv om et andet medlem, tømrermester Bent Nielsen, er hendes mands mester, forsikrer Maria Sparvath, at hun ikke kender Bents vægt.

Stiftstidende kiggede dog lidt over skulderen, da kiloene blev lagt sammen og kan hermed afsløre over for Maria, at Bent Nielsen har en del vægt i bestyrelsen: 112 kilo.

Byfest for de tunge drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce